Bitlis’te “büyüğüne Hürmet, ömrüne Bereket” Ziyaretleri

Bitlis’te “büyüğüne Hürmet, ömrüne Bereket” Ziyaretleri

bitlis’te “büyüğüne hürmet, ömrüne bereket” ziyaretleri

14 Aralık 2022 - 10:55

📌Bitlis İl Müftü Yardımcısı Gülnihal Bora, Bitlis Aile ve Dini Rehberlik Personelimiz ve Türkiye Diyanet Vakfı Bitlis Gönüllüleri “Büyüğüne Hürmet, Ömrüne Bereket” projesi kapsamında Bitlis’te yalnız yaşayan yaşlılarımızı ziyaret ederek yalnız olmadıkları bir kez daha gösterdi.

📌Peygamber Efendimiz’in (sas) dikkat çektiği “Saçı sakalı ağarmış yaşlı Müslümana saygı gösterip ikram etmek Allah’a saygıdandır.” (Ebu-Davud Edeb 23) hadis-i şerifini idrak etmemiz açısından büyük önem taşıyan, büyüklerimizin hayatımızdaki ve dinimizdeki yerini toplum olarak anlamamıza, onların maddi, manevi ihtiyaçlarının giderilmesine ve kendilerinin her zaman bir aileye sahip olduklarını unutmamalarına vesile olan TDV’ nin bu projesine tüm Türkiye’de olduğu gibi Bitlis’te de gereken ihtimam gösterildi.

📌Türkiye Diyanet Vakfı’nın bu projesine özel ilgi gösteren İl Müftü Yardımcısı Gülnihal Bora, Bitlis’te yalnız yaşayan yaşlılarımızın her ihtiyaç duyduklarında kendilerine ulaşabileceklerini, ellerinden geldiğince maddi manevi her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bilmelerini istediklerini belirtti.  Ayrıca yaşlılarımıza ibadetle ve Allah’ı anmakla meşgul olarak maneviyatlarının güçleneceği ve böylece yalnızlıklarının hafifleyeceği tavsiyelerinde bulundu.  Özellikle orada bulunan komşularına, yakınlarındaki yaşlıları sık sık ziyaret ederek hal hatır ve ihtiyaçlarını sormalarını tembihleyerek yaşlılarımızın bizlere Allah’ın bir emaneti olduğuna dikkat çekti.

📌Ziyaretten dolayı ne kadar mutlu oldukları gözlerinden olunan yaşlılarımız ve aynı mutluluğu paylaşan gönüllerimiz, büyüklere hürmetin ömürlere bereket olduğunu bir kez daha hatırlattı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Valisi Soytürk, Kurban Vekâletini Tdv’ Ye Verdi
Tekirdağ Valisi Soytürk, Kurban Vekâletini Tdv’ Ye Verdi
Sinop'ta Il Müftüsü Bektaş "orman Benim" Kampanyasına Katıldı
Sinop'ta Il Müftüsü Bektaş "orman Benim" Kampanyasına...