Bölge Il Müftüleri Istişare Toplantısı Denizli’de Yapıldı

Bölge Il Müftüleri Istişare Toplantısı Denizli'de Yapıldı

bölge il müftüleri istişare toplantısı denizli'de yapıldı

04 Nisan 2019 - 12:06

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın ev sahipliğinde, "2. Bölge İl Müftüleri İstişare Toplantısı" 12 İl Müftüsü'nün katılımıyla Müftü Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi'nde  yapıldı.

Denizli Müftüsü Mehmet Aşık,   Afyonkarahisar Müftüsü Şükrü Kabukçu,  Antalya  Müftüsü  Osman Artan, Aydın Müftüsü Ercan Aksu, Balıkesir Müftüsü Ramazan Topcan, Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak,  Isparta Müftüsü Bayram Şahin, İzmir Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Kütahya Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Manisa Müftüsü Sinan Cihan, Muğla Müftüsü İbrahim Öcüt, Uşak Müftü Vekili İshak Göksel ve Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Acar'ın katılımıyla  toplantı gerçekleştirildi.

İstişare toplantısı vesilesiyle ilimizi teşrif eden müftülere "Hoş geldiniz,  ilimizde sizleri ağırlamaktan şeref duyuyoruz" diyerek konuşmasına başlayan İl Müftüsü Mehmet Aşık, "2. Bölge müftüleri toplantımızın, Manisa ve Afyonkarahisar'dan sonra bugün de üçüncüsünü şehrimizde yapıyoruz. Toplantımızda, illerimizde yapılan irşat hizmetleri, vatandaşlarımız için din eğitimi, gençlik çalışmaları,  kadın, aile ve toplumun diğer kesimlerini ilgilendiren Kur'an eğitimi - öğretimi  ile bu alanda uygulanan projeleri geliştirmek ve yürütülen projelerin etkin ve verimli bir şekilde uygulanmasını müzakere edeceğiz. Bunun yanında din görevlilerimizin mesleki gelişimi ve motivasyonları artırıcı çalışmalar konusunda tecrübe paylaşımı yapacağız. Bu vesileyle, Cenab-ı Hak toplantımızı bereketli kılsın ve din hizmetlerinde bizleri muvaffak eylesin." dedi.

Toplantıda “4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursları ile Yatılı Kur’an Kursları” ve “Gençlik Çalışmaları” başta olmak üzere çeşitli konular ele alınarak, din hizmetinde karşılaşılan problemlerin çözümü, örnek çalışmaların tanıtılması, yaygınlaştırılması ve işbirliği yapılması üzerinde istişare edildi.

Toplantıya daha sonra  katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başmüfettişliğinden emekli olan İbrahim Hatipoğlu ile emekli il müftülerinden  Mehmet Köse, Mahmut Gündüz ve Bahattin Bildik'te tecrübe paylaşımında bulundular. Heyet adına söz alan emekli Başmüfettiş İbrahim Hatipoğlu, "Böyle güzide bir topluluğa hitap etmekten memnuniyetimizi ifade etmek isterim.  Bir vefa örneği göstererek bizleri buraya davet eden Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık'a da özellikle şükranlarımızı sunmak istiyorum.  Hali hazırda görev yapan İl Müftülerimize görevlerinde başarılar diliyorum." dedi.

Toplantıda yakın zamanda emekli olan Başmüfettiş İbrahim Hatipoğlu, Denizli'de 2003 - 2006 yıllar arasında İl Müftüsü olarak görev yapan ve en son Bartın İl Müftüsü iken emekli olan Mahmut Gündüz ile Nisan ayında emekli olacak olan Burdur İl Müftüsü Hıdır Bayrak'a veda programı yapıldı.

Toplantıya katılan il müftüleri de, istişare toplantısından duydukları memnuniyeti ifade ederek, dini konuları ve müftülük hizmetlerini değerlendirme fırsatı bulduklarını, teşkilat mensupları ve müftülükler arasındaki koordinasyonu güçlendirerek verimliliği artırmada faydalı bir toplantının icra edildiğini söylediler.

Toplantı, İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür konuşmasıyla sona erdi.

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret