çorum’da Diyanet Gençlik Merkezi Dualarla Açıldı

çorum’da diyanet gençlik merkezi dualarla açıldı

24 Eylül 2019 - 11:56

Diyanet Gençlik Merkezi, Mehmet Zahid Kotku Cami altında açıldı. Diyanet Gençlik Merkezi’nin açılışı Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Kadir Dinç Hocamızın katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış törenine Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç’in yanı sıra Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İl Müftümüz Muharrem Biçer, Sayın Valimiz Mustafa Çiftçi’nin eşi Azime Çiftçi, Memur-Sen İl Başkanı Ali Yıldız, Müftü Yardımcısı Yıldız Üveyik, Çorum Müftülüğü Gençlik Merkezi Eğitim Uzmanları, STK’lar, Kamu Kuruluşları Müdürleri, Gençler ve çok sayıda davetli katıldı.

Devane Cami İmam Hatibi Selahattin Meşe’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende ilk konuşmayı Çorum İl Müftümüz Muharrem Biçer yaptı.

‘GELECEĞE GÜVENLE BAKACAKSAK GENÇLERE YATIRIM YAPMALIYIZ’

İl Müftülüğü olarak Çorum’a bir Diyanet Gençlik Merkezi kazandırmanın haklı gururunu ve sevincini yaşadıklarını belirterek sözlerine başlayan İl Müftümüz Muharrem Biçer, “Bu mekan gençlerimiz için güvenli temiz ve nezih bir mekan. Bu mekan da gençlerimiz derslerini çalışabilecek kitap okuyacak sohbet edecek ve çeşitli aktivitelerde bulunacaklardır. Geleceğe güvenle bakacaksak gençlere yatırım yapmalıyız. Gençliğini ihmal eden toplumlar geleceğine güvenle bakamaz. Geçlerimiz bu mekanda dini doğru kaynağından öğrenecek ve inşallah doğru kararlar alacaklardır” dedi.

‘DOĞRU YOLU GÖSTEREN BİR REHBERLİK MERKEZİ’

Gençliğin insan hayatı içinde başka kötü yönlere savrulmaması için elinden tutulması gereken bir zaman dilimi olduğunu vurgulayan Müftü Biçer, “Hayat boşluk kabul etmez. Biz bu boşlukları dolduramazsak gençlerimizi kötü emellerine ve ideolojilerine alet etmek isteyenler her alanda onları tuzaklarına düşüreceklerdir. Mekânları şereflendiren ve değerlendiren insanlardır. Dolayısı ile bu mekandan ne kadar çok gencimiz istifade ederse amacına o kadar ulaşmış olur. İnşaallah burada güzel hizmetler olacak güzel dostluklar oluşacak. Bilgiler artırılacak ve bu mekan gençlerimiz için aynı zamanda doğru yolu gösteren bir rehberlik merkezi olacak. Diyanet İşleri Başkanlığı milletimizin güvendiği itimat ettiği bir teşkilattır. Din nasıl hayatın her anını ve alanını kapsıyorsa DİB’de bu manada toplumun her kesimi ve her yaş grubuna hitap etmek için elinden gelen gayreti gösteriyor. O hizmetlerden biri de bugün açacağımız bu merkezdir” şeklinde kaydetti.

Biçer sözlerini merkezin açılmasında büyük katkıları olan Ahlatcı Eğitim Sağlık ve Yardımlaşma Vakfı’na ve merkezin hocalarına teşekkür ederek tamamladı.

‘DEVLET VE MİLLET İŞBİRLİĞİNİN GÜZEL BİR ÖRNEĞİ’

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, konuşmasında Devlet ve milletin elbirliği yaptığı zaman güzel işlerin ortaya çıktığını ifade ederek, “Bu açılan merkezimizde bunun en güzel örneklerinden birisidir” dedi.

Gençlerin eğitiminin önemli olduğunu kaydeden Kadir Dinç, “Bugün ki gençler kendi eserimizdir. Gençlere ne verdik ki ne bekliyoruz. Bu tür yerler ilim ve irfan merkezleri olarak hizmet verecek. Kulluk bilincinin aşılanacağı bir yer olacak.” şeklinde belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Diyanet Gençlik Merkezinin amacının, ortaokul, ortaöğrenim ve yüksek öğretim çağındaki öğrencilere, gençlere milli, manevi, ahlaki ve insani kültürel değerlerimizin benimsetilmesi olduğunu ifade ederek, “Onların mesleki, akademik, sportif, sanatsal, kültürel, sosyal ve yabancı dil gibi alanlarda yeteneklerinin ortaya çıkarılması, geliştirilmesi, çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerinin kazandırılması, ülkesine ve milletine yararlı bireyler olarak yetiştirmektir.” dedi.

Konuşmaların ardından Emekli İmam Hatip Fikrettin Çıplak’ın yaptığı dua ile açılış kurdelesi kesildi.  Daha sonra davetliler merkezi gezerek yetkililerden bilgi aldılar.

Merkezde gençlere ve yetişkin hanımlara yönelik Kur’an-ı Kerim kursu, görme engellilere yönelik Kuran-ı Kerim kursu, ebru, hüsnü hat atölye çalışmaları, satranç kursu, kitap okuma etkinlikleri, camii ve gençlik buluşmaları, kariyer günleri, etüd çalışmaları hafta içi ve hafta sonları etkinlikler yapılacak.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...