Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 4-6 Yaş Kur’an Kursu ve Diyanet...

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 4-6 Yaş Kur'an Kursu ve Diyanet Gençlik Merkezi açılışlarına katıldı

22 Şubat 2024 - 16:31

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kur'an kursu açılışı öncesinde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin tüm illerinde 211 bini aşkın 4-6 yaş Kur'an kursunun olduğunu söyledi.

Şimdiye kadar 4-6 yaş Kur'an kurslarında 1,5 milyona yakın çocuğa ,temel dini ve manevi değerleri öğrettiklerini ifade etti.

Gençlerin İslam medeniyetinin geleceği olduğunu ifade eden Erbaş, onların eğitilmesi ve yönlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak şu ana kadar 525 gençlik merkezi, 589 okuma salonu, 61 Diyanet genç ofis olmak üzere toplam 1175 Diyanet gençlik hizmet mekanımız var. Ayrıca 1723 manevi danışman hocamız gençlerimize yurtlarda, kitap evlerinde, okuma salonlarında hizmet ediyor." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliği içinde yürütülen izcilik faaliyetlerinin gençlerin sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağladığına dikkat çeken Erbaş,''Şu ana kadar 1344 Diyanet izci lideri yetiştirdik. İmamlarımızdan, müezzinlerimizden, vaizlerimizden hatta müftülerimizden izci lideri olan hocalarımız var." dedi.

Gençlik merkezini ziyaret eden Erbaş, burada gençlerle sohbet etti.

Açılış programlarına Ankara Valisi Vasip Şahin ve Ankara Müftüsü Hasan Çınar da katıldı.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri