Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Gürcistan Devlet...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Gürcistan Devlet Din İşleri Ajansı Başkanı Zaza Vashakmadze ve beraberindeki heyeti kabul etti

21 Şubat 2024 - 16:17 - Güncelleme: 21 Şubat 2024 - 17:37

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Gürcistan Devlet Din İşleri Ajansı Başkanı Zaza Vashakmadze ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Erbaş ve Vashakmadze görüşmelerinden karşılıklı memnuniyet duyduklarını ve Türkiye ile Gürcistan arasındaki kültürel benzerliklerin altını çizdiler. Ayrıca iki ülke arasında çeşitli alanlardaki iş birliğinin güçlendirilmesinin önemine değindiler.


Başkan Erbaş , “Bu kültürel yakınlığın bizim çeşitli alanlarda kolayca iş birliği yapmamıza da vesile olduğunu ifade edebilirim.” dedi.

Vashakmadze,  Kovid 19 salgını dolayısıyla 5 yıldır görüşemediklerini hatırlatarak ,“Son görüşmemizde çok önemli konularda mutabık kalmıştık ve bu iş birliklerimizi şimdi pekiştirme vakti geldi diye düşünüyorum.” ifadesini kullandı.

Kabulde, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, Dış İlişkiler Genel Müdürü Mahmut Özdemir ve Gürcistan Din hizmetleri Müşaviri Mahmut Göl de hazır bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri