Diyarbakir’da Din Görevlileri Deprem Bölgelerinden Ayrılmıyor

Diyarbakir'da Din Görevlileri Deprem Bölgelerinden Ayrılmıyor

din görevlileri deprem bölgelerinden ayrılmıyor

28 Şubat 2023 - 12:15

Din Görevlileri Deprem Bölgelerinden ayrılmıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde deprem bölgesine intikal eden binlerce din görevlisi depremzedelere manevi destek oluyor.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından bölgede depremin yaraları sarılıyor.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı da binlerce personeliyle depremden etkilenen 10 ilde çalışmalara destek veriyor.

 

Diyarbakır İl ve ilçe müftülüklerinden bölgeye intikal eden gönüllü din görevlileri yardım faaliyetleri, cenaze işlemleri ve manevi destek hizmetlerinde bulunuyor.

 

Diyarbakır İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu Deprem Bölgesine gidecek olan görevlilerimizin uğurlama programına katıldı. İl Müftüsü İmamoğlu, “6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli bir deprem oldu. Bu deprem 11 ilde hissedildi ve binalar hasar gördü. Bu hasar sonucunda maalesef 44 binin üzerinde insanımızı kaybettik. Dolayısıyla, görevlilerimiz gerek Diyarbakır'da gerekse depremin etkisinin hissedildiği diğer illerde yoğun bir çalışma içerisinde oldular. Özellikle Diyarbakır'dan Adıyaman'a bay ve bayan din görevlileri ve din gönüllüsü kardeşlerimizi gönderdik. Deprem bölgesindeki insanlarımızın bir nebze de olsa dertlerine deva olabildiysek ve manevi rehberlik yapabildiysek bu bizim için bir mutluluk kaynağı olacaktır. Kardeşlik böyle günlerde belli olur, kardeşliği normal zamanlarda herkes yapabilir. Ancak, bir kardeşimizin başına bir bela ve musibet geldiğinde kardeşimize destek vermemiz lazım. İşte o gün, gerçek Müslümanlığımız ortaya çıkar. Bu vesileyle hamdolsun gerek Diyarbakır’da bulunan depremzede kardeşlerimize gerekse diğer illerimizde bulunan depremzede kardeşlerimize elimizden geleni yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

İnsani yardımlar, yakacak, giyim eşyaları, barınma ihtiyacı vb. 100'e yakın tır ve kamyonu deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ulaştırdık diyen İl Müftüsü İmamoğlu, “Tabii biz bu yardımları il müftülüğümüz ve ilçe müftülükleri ile birlikte yapıyoruz. Bu vesile ile bütün il ve ilçe müftülüklerindeki kardeşlerimize ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Deprem bölgesinde bulunan kardeşlerimize, insani yardımlar ve manevi rehberlik için sürekli ekipler halinde Din görevlisi kardeşlerimizi gönderiyoruz. İşte bugünde burada toplanmamızın sebebi yine bir grup kardeşlerimizi o bölgelere göndermek içindir. Buradan giden din görevlisi ve gönüllüsü kardeşlerime teşekkür ediyorum. Kendilerine selametle gidip selametle gelmeyi Cenab-ı haktan niyaz ediyorum. Kardeşlerimizin yolu açık olsun.” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...