Diyarbakir’da Il Müftülüğü Ilahi Korosu Etkinliklere...

Diyarbakir'da Il Müftülüğü Ilahi Korosu Etkinliklere Hazırlanıyor

il müftülüğü ilahi korosu etkinliklere hazırlanıyor

24 Haziran 2021 - 12:15

Diyarbakır İl Müftülüğü İlahi Korosu, yapılması planlanan etkinlikler ve yeni projeler için düğmeye basarak İl Müftü Yardımcısı Mahmut Yıldızbaş başkanlığında toplandı.

 

Yaklaşık 8 yıldır Diyarbakır İl Müftülüğü bünyesinde çalışmalarına devam eden aynı zaman da bir çok önemli programda konserler veren Koro, yeni projelerle vatandaşlara hizmet etmeyi planlıyor. İlahi korosunun, ülke çapında çok büyük başarılara imza atacağı düşünülüyor.

 

İlahi Korosu Koordinatörü Din Hizmetleri Uzmanı Ömer Yakut “Koromuz yaklaşık 8 yıldır bilfiil çalışmalarına her geçen gün hız katarak devam etmektedir. Yerli ve ulusal bir çok TV kanalında konserler icra eden koromuz, önümüzdeki günlerde çok ciddi projelerle vatandaşlar hizmet verecektir inşallah. Koro üyelerimizin hepsi Din Görevlisidir. Amacımız Diyarbakır’ı hatta Doğu ve Güneydoğu’yu tüm Türkiye’ye Dini Musiki alanında tanıtmak. Tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.” Dedi.

 

Koro Şefi Kur’an Kursu Öğreticisi Mustafa Şeker Şu sözleri kaydetti; ”Koromuz Türkçe, Arapça, Kürtçe, Zazaca ve Farsça olmak üzere bir çok dil de yazılan eserleri seslendirmekte ve aynı zamanda tüm musiki makamlarını icra edecek düzeydedir. Aynı zaman da tüm koro üyelerimiz Diyarbakır da seslerinin güzelliği ile ön planda olan arkadaşlarımızdır. Dini musikinin yanında Tiyatro alanında da bir çok çalışmamız mevcuttur. Önümüzdeki günlerde projelerimizi faaliyete geçireceğiz inşallah.”

 

İl Müftü Yardımcısı Yıldızbaş ise “İl Müftülüğümüz bünyesinde bulunan İlahi Koromuz, yaklaşık 8 yıldır faaliyetlerine devam etmektedir. İl Müftümüz Yavuz Selim Karabayır hocamızın önderliğinde koromuzu çalışmalarımız ile Türkiye’ye tanıtmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Koro üyelerinin her biri toplum da sevilen ve sayılan hocalarımızdır. Yerli ve Ulusal bir çok TV kanallarında sahne alan kardeşlerimize İl Müftülüğü olarak her daim yardımcı olacağız. Bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalardan ötürü hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte yapacakları çalışmalar için başarılar diliyorum” Dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Burdur'da "baba Okulu" Projesi
Burdur'da "baba Okulu" Projesi
Uganda Uyruklu Rechel ığdır'da Müslüman Oldu
Uganda Uyruklu Rechel ığdır'da Müslüman Oldu