Düzce’de Umre Semineri Düzenlendi

Düzce'de Umre Semineri Düzenlendi

düzce'de umre semineri düzenlendi

29 Aralık 2023 - 12:25

Düzce İl Müftülüğü tarafından kutsal topraklara gidecek olan umreciler için uygulamalı "Umre Hazırlık Kursu Eğitim Semineri" düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu aracılığıyla umre vazifesini yerine getirmek üzere Ocak ayında Düzce'den kutsal topraklara gidecek olan 208 umreci "Umre Hazırlık Kursu Eğitim Seminerleri" ile bilgilendirildi.

Düzce İl Müftülüğü Hac-Umre Şube Müdürlüğünün koordinasyonunda Merkez Büyük Camii’ nde düzenlene program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Seminerin açış konuşmasında umre ibadetinin öneminde değinen İl Müftüsü Osman Aydın “Rahmanın misafirleri olarak yolculuğa çıkmadan önce Diyanet işleri başkanlığımızın büyük önem verdiği eğitimlere katıldığınız için teşekkür ediyorum. Çıkacak olduğunuz yolculuk sıradan bir yolculuk değildir. Duaların kabul edildiği, manevi olarak temizlenip döndüğünüz bir yolculuğa hazırlanıyorsunuz. Burada hazırladığımız maketlerle ve eğitimlerimizle sizler bu yolculukta yabancılık yaşamayacak ve daha rahat ibadet edeceksiniz. Allah ibadetlerinizi ve dualarınızı kabul etsin.” dedi.

Açış konuşmasının ardından Merkez Büyük Camii'nde umre adaylarına uygulamalı olarak; ihrama giriş, tavafın yapılışı ve sefa-merve arasındaki yürüme şekli gösterildi.

Program Düzce İl Müftülüğü İlahi grubu tarafından okunan ilahiler, tekbirler ve salavatların ardından İl Müftü Yardımcısı Derya Topalcık’ın "Kadınlara Özgü Konular" dersi ile seminer sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta Gençler Maden Müzesini Ziyaret Etti
Zonguldak'ta Gençler Maden Müzesini Ziyaret Etti
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi