Duzce’de Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı.

Duzce'de Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı.

hacı adayları dualarla uğurlandı.

25 Temmuz 2019 - 12:26

Düzce’den hac ibadeti için kutsal topraklara gidecek iki kafile törenle uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 2019 yılı hac organizasyonu kapsamında Düzce’den kutsal topraklara gidecek olan iki hacı kafilesi yola çıktı.

Düzce Cedidiye Camii önünden yatsı namazı sonrası 46 hacı adayı, sabah namazı sonrası 165 hacı adayı olmak üzere toplam 211 hacı adayı tekbir ve dualarla uğurlandı. Yakınlarını hacca göndermenin mutluluğunu yaşayan vatandaşlar törene yoğun ilgi gösterdi.

Sevinç ve gözyaşının bir arada yaşandığı törende hacı adaylarını Düzce İl Müftümüz Hüseyin Can da yalnız bırakmadı. Müftü Hüseyin Can uğurlama töreninde hacı adaylarına tavsiyelerde bulundu. Can, “Yarabbi, kardeşlerimizi mübarek yolculuğa uğurlamak üzere buradayız Rahmanın davetine icabet edip, kutsal topraklara gitmek için yola çıkan çok değerli hacı adayları; hepinizi Allah'ın selamıyla selamlıyorum. Bu yolculukta Allah'ın selamı, mağfireti üzerinize olsun " dedi. Müftü Hüseyin Can, kutsal yolculuğun herkese hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören, İl Müftümüz Hüseyin Can’ın uğurlama duasıyla son buldu. Dua sırasında bazı hacı adayları gözyaşlarını tutamadı.

Düzce’den 2019 yılında toplam 258 kişi hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek. 5 Ağustos’ta son kafile ile uğurlanacak olan hacı adayları 13 Eylül 2019 tarihine kadar Arabistan’da hac ibadetlerini yerine getirecek.

Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri