Duzce’de Kandilde Eller Semaya Deprem şehitleri Için Açıldı

Duzce'de Kandilde Eller Semaya Deprem şehitleri Için Açıldı

kandilde eller semaya deprem şehitleri için açıldı

07 Şubat 2024 - 12:25

Recep Ayının 27. gecesi olarak bilinen Miraç Kandili, Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de bir çok camide düzenlenen “Kandil Özel Programı” ile idrak edildi.

İl Müftüsü Osman Aydın’ın katılımıyla Merkez Cedidiye Camii ‘nde düzenlenen Miraç Kandili Özel Programında vatandaşlar geceyi ibadet ve dualarla idrak etti.

Akşam namazı sonrası başlayan kandil özel programında din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet edilip, Mevlid-i Şerif, ilahi/kaside ve salavatlar okundu.

Ardından cemaate konuşan Müftü Aydın, Miraç Gecesi’nin İslam alemi için hayırlara vesile olması dileğinde bulunduktan sonra, Miraç Gecesinin anlam ve önemine dair sohbetinde şu ifadeleri kullandı; “Peygamber Efendimizin en büyük mucizelerinden olan miraç hadisesinde bizler için 3 hediye bulunmaktadır. Bu hediyelerin birincisi Peygamberimizin “Gözümün nuru” dediği beş vakit namazdır. Mirac’ın bir diğer hediyesi “Âmenerresûlü” olarak bildiğimiz ve her gün yatsı namazından sonra okuduğumuz Bakara Sûresi’nin son iki âyetidir. Mirac’ın son hediyesi ise ümmet-i Muhammed’den Allah’a ortak koşmayanların günahlarının bağışlanacağı ve sonunda cennete girecekleri müjdesidir.

Peygamber Efendimizin Miraca yükselip tüm peygamberlere imamlık yaptığı ve ziyaret edilecek 3 mescitten biri olarak tabir ettiği Mescid-i Aksa’mızın inşallah en kısa sürede zalimlerden temizlenip huzur ve güven içinde ibadet ve ziyaret edilebilmesini bu mübarek Miraç gecemizde Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Büyük, küçük her yaştan yoğun katılımın olduğu program, Müftü Aydın‘ın deprem şehitleri ve Filistin için duasının ardından kılınan yatsı namazıyla son buldu.

Program sonunda Düzce Belediyesi ve hayırseverler tarafından katılımcılara ikramda bulunuldu.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Valisi Soytürk, Kurban Vekâletini Tdv’ Ye Verdi
Tekirdağ Valisi Soytürk, Kurban Vekâletini Tdv’ Ye Verdi
Sinop'ta Il Müftüsü Bektaş "orman Benim" Kampanyasına Katıldı
Sinop'ta Il Müftüsü Bektaş "orman Benim" Kampanyasına...