Duzce’de Mevlid Kandili özel Programı

Duzce'de Mevlid Kandili özel Programı

mevlid kandili özel programı

27 Eylül 2023 - 12:25

Mevlid Kandili Özel Programı

Düzce İl Müftülüğünce " Mevlid Kandili Özel Programı" düzenlendi.

Düzce Belediyesi iş birliğinde Büyük Camii'nde gerçekleştirilen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Akşam namazı sonrası Üsküdar Pazar Başı Camii İmam-Hatibi Adem Bilgetay’ ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Kozyatağı Mehmet Çavuş Camii İmam-Hatibi Habib Deveci, Mecidiyeköy Merkez Camii İmam-Hatibi Ali Derman, Fatih Camii İmam-Hatibi Metin Çakar ve cami görevlilerinin Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif tilavetleriyle devam etti.
Mevlid Kandili münasebetiyle sohbet eden İl Müftü Yardımcısı Hasan İzmirli, bu gecenin önemine değinerek şöyle konuştu, “Peygamberimizin dünyaya teşriflerinin 1452. yılını idrak ediyoruz. Peygamberimizin doğumu beşerin saadeti açısından, insanlık tarihi açısından en önemli olaydır. Mekke-i Mükerreme' de 13, Medine-i Münevvere' de 10 yıl Peygamber olarak sözleriyle, hitaplarıyla, davranışlarıyla, yaşayışıyla hak ilmi öğretti, anlattı yaşayarak bizlere Kur'an ve sünneti emanet bıraktı.

Peygamberimiz geldi ışık saçtı, göçtü ışık bıraktı ve ışık saçmaya devam ediyor. Onun bıraktığı kandile yakın olmaya hepimizin her zaman ihtiyacı var. Peygamberimizin bıraktığı kandilden yani Kur'an ve sünnetin ışığından Allah bizleri ayırmasın. Hepimizin kandili mübarek olsun ” dedi.

Yapılan dua ile sona eren programda, katılımcılara Düzce Belediyesi tarafından ikramda bulunuldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Çorum'da Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Çorum'da Sosyal Medyada Bizi Takip Edin