Duzce’de Vekâletle Kurban Bağışı Kampanyasına Müftü...

Duzce'de Vekâletle Kurban Bağışı Kampanyasına Müftü Hüseyin Can’ Dan Destek

vekâletle kurban bağışı kampanyasına müftü hüseyin can’ dan destek

17 Temmuz 2019 - 12:26

İl Müftümüz Hüseyin Can “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla yola çıkan Türkiye Diyanet Vakfı’na vekâlet yolu ile kurban bağışında bulundu.

Düzce Türkiye Diyanet Vakfı Düzce Şube temsilcisi Hasan Yazıcı tarafından kampanya bağış makbuzu Müftü Hüseyin Can’a takdim edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1993 yılından beri vekâletle kurban kesimi programı gerçekleştirildiğini söyleyen Müftü Hüseyin Can,” Türkiye Diyanet Vakfı bilgi ve birikimiyle ülkemizin yardımseverlik misyonunu kıtalara taşıyan, mazlum coğrafyalarda ihtiyaç sahiplerinin yanında vakfımızdır. 1000 şubesi ve 145 ülkede yürüttüğü faaliyetleriyle, inanç, köken ve bölge ayrımı yapmadan yoksula, muhtaca el uzatan Türkiye Diyanet Vakfı, İslam’ın doğru anlaşılmasına da katkı sağlamaktadır. Vakfımızın bağış olarak aldığı bu kurbanların İslami usullere göre kesilerek, ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra mülteci kamplarından savaş ve afet bölgelerine, kıtlık ve kuraklıkla mücadele eden ülkelerden, bir Müslümanın selamına muhtaç bölgelere kadar dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.” dedi.

Vekâlet yoluyla kurban kampanyasına katılmak isteyenlerin T.D.V. Düzce Şubesine gelerek kurban bağışında bulunabileceğini söyleyen Müftü Hüseyin Can, “Bu yıl vekâlet yoluyla kurban bedeli yurt içi 890 TL, yurt dışı ise 725 TL olarak belirlendi. Vatandaşlarımız, “www.tdv org” ve “bagis.tdv.org” adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra T.D.V. Mobil Bağış uygulaması üzerinden, il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp, kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilir.” dedi.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri