Gaziantep Il Müftülüğümüz Ile Gaziantep üniversitesi Ilahiyat...

Gaziantep Il Müftülüğümüz Ile Gaziantep üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Arasında Diyanet Akademik Işbirliği Protokolü Imzalandı.

gaziantep il müftülüğümüz ile gaziantep üniversitesi ilahiyat fakültesi arasında diyanet akademik işbirliği protokolü imzalandı.

17 Kasım 2020 - 13:30

Gaziantep İl Müftülüğümüz ile Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi arasında Diyanet Akademik İşbirliği Protokolü imzalandı.

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Gaziantep İl Müftülüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü ile din eğitimine yeni bir soluk getirilecek

Din görevlilerinin mesleki formasyonlarını geliştirmek ve topluma sunulan din hizmetlerinin kalitesini yükseltmek, karşılıklı danışmanlık ve destek sağlamak, fakülte öğrencilerinin eğitim düzeylerine katkıda bulunmak ve mesleki eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla GAÜN İlahiyat Fakültesi ile İl Müftülüğü arasında gerçekleştirilen Diyanet Akademik işbirliği protokolü için imzalar atıldı.

Valilikte düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Vali Davut Gül, çalışmanın önemine değinerek, “Dinin doğru öğretilmesi, teori ile pratiğin bir araya getirilmesi, Üniversitenin şehirle, halkla buluşması anlamında önemli bir çalışma. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu eğitime katılacak din görevlilerimize başarılar diliyorum. İnşallah bu eğitimle olduğumuz noktadan bir adım daha ileriye gideriz” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, inanmanın bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “İnsan inanç varlığıdır. İnanmak bir ihtiyaçtır. İnançlar doğru öğretilmezse kendisine başka kanallar arayabilir. Doğru öğretilme adına imzalanan bir protokoldür. Emeği geçen başta Sayın Valimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.
İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, ise sahih bilginin topluma ulaştırılması kapsamında kurumların işbirliğinin önemine dikkat çekerek “Ülkemizde sahih dini bilginin topluma ulaşmasında üç referans kurum var; Diyanet İşleri Başkanlığının yürütmüş olduğu din eğitimi ve din hizmetleri, İlahiyat Fakülteleri ve İmam Hatip Okulları.
Tabi bu üretilen sahih dini bilginin toplumumuzun geleceği ve istikbali noktasında son derece önemli olduğu aşikâr ama aynı zamanda bu kurumların işbirliği de son derece önemli. Bugün bu işbirliğini gerçekleştirmek üzere bir protokol imzalıyoruz. Bu protokolle, Üniversitemizin akademik tecrübesinden, bilgisinden istifade ederek yürüttüğümüz din hizmetlerini daha nitelikli daha kaliteli bir hale dönüştürmek istiyoruz. Bu protokol ile personelimiz iki aylık periyodlarla gruplar halinde Üniversitemizde hocalarımızın öncülüğünde hazırlanmış olan seminerlere iştirak edecekler. Günümüzde personelimizin karşılaşmış olduğu dini hayatla alakalı her türlü problemler, etkili iletişim, hitabet ve buna benzer tüm konuları ihtiva eden önemli bir çalışma. Aynı zamanda bizler camia olarak da İlahiyat Fakültesinde eğitim öğretime devam eden öğrencilerimizin mesleğe hazırlanması anlamında kendilerine takviyede bulunmaya çalışacağız” diye konuştu.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şehmus DEMİR de İlahiyat Fakültesi ile İl Müftülüğü arasındaki bu işbirliğinin eğitim ve din hizmetleri sunma noktasında çok faydalı olacağını, akademik olarak bu işbirliğine destek verecek olmalarından duyduğu memnuniyeti ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”