Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı Samsun’da Il Ve Ilçe...

Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı Samsun'da Il Ve Ilçe Müftülüklerimiz Tarafından Gerçekleştiriliyor.

gençliğe değer ara dönem kampı samsun'da il ve ilçe müftülüklerimiz tarafından gerçekleştiriliyor.

03 Şubat 2024 - 19:05

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen "Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı",  Samsun' da il ve ilçe müftülüklerimiz tarafından gerçekleştiriliyor. 12-14 yaş aralığındaki öğrencilere yönelik olarak planlanan 3 günlük kampta; maneviyat istasyonları,  kamp oyunları, sinema etkinliği, kitap okuma etkinlikleri, bilgi yarışmaları, sportif faaliyetler ve kültür gezileri gerçekleştiriliyor.

İl Müftümüz Seyfullah Çakır, Atakum Hudeybiye Yatılı Kur'an Kursumuzda Gençlik Koordinatörlüğümüz ve İlçe Müftülüğümüzün katkılarıyla düzenlenen kampı ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi. İl Müftümüz gençlerle yaptığı konuşmada; " Bu dünyaya bizlerin geliş amacı iyi bir insan olmak, Cenabı Allah'ı tanımak, O'nun yarattıklarına şefkatli olmak, iyi bir toplum inşa etmek, kendimize, ailemize, milletimize, devletimize faydalı olmaktır. Bunu siz değerli gençlerin Kur'an ve sünnet ışığında en güzel şekilde yetişmesiyle sağlayacağız. Bu kamp kişiliğinizin  gelişmesine, birlikte yasama ahlakını edinmenizde bundan sonraki hayatınıza yön verecek.. Her biriniz Peygamberlerin gelecekteki en büyük mirasçılarısınız. Bu evlatlar, bu gençler olduğu müddetçe bu vatan daha çok güzellikler görecek. Hak ve adaleti iyiliği ve güzellikleri inşirah edecek nesiller yetişecek. Sizler öyle bir yetişeceksiniz, öyle bir hak davayı anlatacaksınız ki; gerek o zulümleri ortadan kaldırıp gerekse dünyayı İslam'ın nuruyla nurlandırma; şereflendirme, İslam'ı yayma noktasında her biriniz ayrı bir kandil olup dünyayı aydınlatacaksınız inşallah. Sizin burayı tercih etmeniz bunun en büyük göstergesidir. Size, sizi yönlendiren anne babalarınıza ve sizlerle gece-gündüz beraber olup size rehberlik eden hocalarınıza teşekkür ediyor, minnet duyuyorum." ifadelerine yer verdi.

Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.