Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Diyanet Akademisi’nin Açılışı,...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Diyanet Akademisi'nin Açılışı, Din Görevlilerinin Mesleki Eğitimi İçin Önemli Bir Adımdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve yönetimine teşekkür ederek, Diyanet teşkilatı ve din görevlilerinin mesleki eğitimi adına bugün yapılan önemli merasimi memnuniyetle karşıladığını belirtti.

03 Şubat 2024 - 18:58 - Güncelleme: 03 Şubat 2024 - 19:17

Erdoğan, Diyanet Akademisinin uzun yıllara sari bir emeğin ardından 2022'de hayata geçirildiğini ve bu kurumun Diyanet camiasının meslek öncesi eğitim ve mesleki eğitim alanında son derece mücehhez bir yapıya kavuşmasını sağladığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı, 8 aylık süreçte 33 ayrı mekanda devam eden kursların azminin ve kararlılığının bir ifadesi olduğunu vurgulayarak, Diyanet Akademisinin kurulmasıyla meslek öncesi eğitim alanında önemli adımlar atıldığını dile getirdi. Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığının merkez ve taşra teşkilatlarında yapılan eğitimlerin tek çatı altında toplandığını belirtti ve bu sayede din hizmetlerinin niteliğinin artırılacağını vurguladı.

Erdoğan, "Diyanet camiamız daha da güçlenecek" diyerek, akademinin önemine vurgu yaptı. İslam'ın tarih boyunca yayılmasına hizmet eden bir milletin mensupları olduklarını belirten Erdoğan, milletin asli kimliğini korumak için İslam'a hizmetin önemine dikkat çekti. Ayrıca, İslam'ın hayata dair kurallarını temsil eden şeriata yapılan düşmanlığın dinin kendisine karşı olduğunu vurgulayarak, bu tür tartışmaların cahil kesimlerce köpürtüldüğünü ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.