Giresun’da Teknoloji Bilinçli Kullanılmalı

Giresun'da Teknoloji Bilinçli Kullanılmalı

teknoloji bilinçli kullanılmalı

08 Nisan 2019 - 14:02

İl Müftüsü Muhittin Oral, teknolojinin insanın sahih ve faydalı bilgiye ulaşmasına katkı sağlayacak şekilde kullanılması gerektiğini belirtti.

Giresun Müftüsü Muhittin Oral, iletişim teknolojisinin olumlu yönleri olduğu kadar olumsuz yönleri de olduğunu, bu sebeple gençlerin ve çocukların manevi dünyasına zarar verecek etkileşimlerden korunması gerektiğini ifade etti.

Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İdari Koordinatörü ve Öğretim Üyesi Dr. Osman Sirkeci ve üniversite öğrencilerini makamında ağırlayan İl Müftüsü Muhittin Oral heyetle teknoloji bağımlılığı üzerine müzakerede bulundu.

İl Müftüsü Muhittin Oral, sosyal medya kullanımında ortaya çıkan onaylanma ve takdir edilme duygusunun kişileri olmadıkları biri gibi görünmeye yönlendirdiğini kaydederek şu ifadelere yer verdi, “Sosyal medya ve teknoloji bağımlılığı, beşerden insan olma yolunda ilerlemesi gereken kişiyi egosunun esiri haline getirebilmektedir. Hızlı ve yüzeysel arkadaşlıkların arttığı sosyal medyada bilgilerin doğruluğunun araştırmadan paylaşılması insanları vebal altında bırakmaktadır. İletişim teknolojisinin hızla yayıldığı günümüzde aile mahremiyeti zedelendiği gibi insanlar birçok olumsuz etkiye maruz kalmaktadır.

Duygu düşünce ve davranışlarıyla Allah’ü Teala’nın rızasını kazanmaya çalışan her insan teknolojiyi ve sosyal medyayı topluma ve kendine yarar sağlayacak yönde kullanmayı hedeflemelidir. Sosyal medya, aile fertleri ve çevreyle olan gönül bağlarını kuvvetlendirmek için kullanılmalı, iyi ve kötü günlerinde insanları bir araya getirmeye vesile olmalıdır.”

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret