Igdir’da Kuba Camii Temel Atma Töreni

Igdir'da Kuba Camii Temel Atma Töreni

kuba camii temel atma töreni

29 Aralık 2018 - 09:11

Iğdır İl Müftülüğüne bağlı Kuba Camii temel atma töreni gerçekleştirildi.

Cumhuriyet mahallesi, Asri mezarlığı yanına inşa edilecek olan caminin temel atma törenine Iğdır Valisi Sn. Enver ÜNLÜ, Belediye Başkanı Murat YİKİT, İl Müftümüz Mustafa TEKİN, cami dernek üyeleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşma yapan Iğdır Valimiz Sn. Enver ÜNLÜ  “Öncelikle camimizin mahallemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Ecdadımızın yaptığı gibi bu gönül dergâhlarını, Allah'ın mescitlerini yeryüzünde inşa etmeye ömrümüz yettikçe devam edeceğiz. Ben emeği geçen bütün büyüklerimizi, mahalle sakinlerimizi ve hayırseverlerimizi tebrik ediyorum” dedi

Valimizden sonra konuşma yapan İl Müftümüz Mustafa TEKİN “Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda ihtiyaç duyulan yerlere camii ve mescitlerimizi açmaya devam ediyoruz. İnşallah bundan sonrada yardımsever vatandaşlarımızın desteği ile hizmetlerimiz devam edecektir.

Toplumsal hayatta camilerin önemine vurgu yaparak konuşmasına devam eden Müftü TEKİN “Camiler bulundukları bölgenin kimliğini ortaya koyan ibadethanelerdir. Sizlerde hiç cami olmayan bu mahalleye cami yaptırarak tarihinizi yeniden yazmaya başlayacaksınız. İmar ve inşa edeceğimiz bu cami bizden sonra ki kuşağa aktarabileceğimiz en değerli mirasımız olacaktır. Caminin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim ” dedi.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar eşliğinde temel atma işlemini gerçekleştirildi.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...