Igdir Müftülüğü ığdır’da regaib kandili idrak edildi

Igdir Müftülüğü ığdır’da regaib kandili idrak edildi

ığdır’da Regaib Kandili idrak Edildi

31 Mart 2018 - 17:17

Iğdır’da Regaib Kandili İdrak Edildi

Regaib Kandili, Iğdır Merkez Ulu Camii’nde düzenlenen özel bir programla ihya edildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan kandil programı, İl Müftüsü Cüneyt KULAZ’ın yapmış olduğu vaaz ile devam etti.

TRT Kurdi’nin canlı yayın yaptığı programda Türkçe ve Kürtçe Mevlid-i Şerif okundu. İlahi ve ezgilerin seslendirildiği program, yapılan dua ile son buldu.

Programın ardından camide bulunan vatandaşların kandilini tebrik eden Iğdır Valisi Enver ÜNLÜ; “Yüce dinimiz İslam’da rahmet, bereket ve mağfiret ayları olarak bilinen ve Müslümanların birbirine kenetlenmesine vesile olan üç aylardan Recep ayının müjdecisi olan Regaip Kandili’ni idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Ellerin Allah’a açılarak verilen nimetlere şükür, külfetlerden kurtuluş için münacat edileceği bu özel gecede yapacağımız duaların, samimi tövbelerimizin kabul olmasını diler, Iğdırlı hemşerilerimin, milletimizin ve tüm İslam âleminin Regaib Kandilini tebrik ederim” dedi.

Vali ÜNLÜ, programdan ayrıldıktan sonra cami çevresinde bulunan vatandaşların Regaib Kandilini tebrik ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Vatandaşlar, İlk defa Iğdır İlinde yapılmış olan kandil programının İlimizin tanıtımı, halkımızın bütünlüğü ve sosyal hayatımızda yaşadığımız dini heyecan açısından önemli olduğunu belirterek başta Iğdır Valisi Enver ÜNLÜ olmak üzere İl Müftüsü Cüneyt KULAZ ve TRT ekibine çok müteşekkir olduklarını ifade ettiler.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas Merkezi Yerleşkesinde Incelemlerde Bulundular
Erzincan'da Diyanet Akademisi Daire Başkanları, Dini Ihtisas...
Bodrum Müftüsü Ibrahim Kapancı, Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı'yı Makamında Ziyaret Etti.
Bodrum Müftüsü Ibrahim Kapancı, Muğla Il Müftüsü Yaşar...