Isparta’da Peygamber Efendimizin Hayatı öğrencilere Sergilendi

Isparta'da Peygamber Efendimizin Hayatı öğrencilere Sergilendi

peygamber efendimizin hayatı öğrencilere sergilendi

21 Kasım 2018 - 14:55

Mevlid-i Nebi Haftası münasebeti İlimiz Hacı Ali Gökgöz Camiinde Peygamberimizin hayatının kronolojik sergisi açıldı.

Sergiye İl Müftüsü Bayram ŞAHİN, İl Müftü Yardımcısı Veysel KÜKREK ve Kamile Gürkan İlkokulu öğrencileri ve çevre sakinlerinden bir topluluk katıldı.

Sayın ŞAHİN öğrencilere hitaben; Mevlid Kandili Peygamber Efendimizin doğum günüdür, Hicri Takvime göre Rebiülevvel ayının on ikinci gecesidir, yani bu yıl 19 Kasım’ da bu günü kutluyoruz. Sizler Peygamber efendimizin dualarında yer alan çocuklarsınız. Peygamberimiz sizleri çok seviyor, onun çevresinde sizlerin yaşlarında Enes, Hasan, Hüseyin, Usame, Mus’ab ve Abdullah (r.a.) gibi çok çocuk ve genç vardı. Peygamberimiz onlarla arkadaş gibiydi. Bu çocuk ve genç sahabiler Peygamber Efendimizi, anne babası gibi severlerdi. Hatta onlardan bile çok severdi. Şu anda gözlerinize bakıyorum ve sizlerin de Hz. Peygamber Efendimizi çok sevdiğini görüyorum. Bu sergide Peygamber Efendimizin doğumundan önceki Mekke’ nin durumu ve Peygamberimizin doğumundan vefatına kadar kronolojik hayatını ve O’ nun yüksek ahlakını görsel ve işitsel olarak tanıma fırsatı bulacaksınız.  Siz gençlerle birlikte burada olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum, hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Dedi.

Program konuklara yapılan ikram ile son buldu.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret