Istanbul’daki Din Görevlileri Büyük çamlıca Camii’nde...

Istanbul’daki Din Görevlileri Büyük çamlıca Camii’nde Buluştu

istanbul’daki din görevlileri büyük çamlıca camii’nde buluştu

09 Ekim 2023 - 15:00

İstanbul’da görev yapan din görevlileri ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ dolayısıyla Büyük Çamlıca Camii’nde bir araya geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş ve İstanbul Valisi Davut Gül, Büyük Çamlıca Camii’nde İstanbul Valiliği ile İstanbul Müftülüğü organizesinde düzenlenen ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ Programı’na katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş katılımcıların Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik etti ve “Din görevlileri olarak Peygamberimiz gibi bütün insanlığa ulaşmak gibi bir vebalimiz vardır. Bu sebeple bu dini insanlara hikmetle, güzel öğütlerle ve en güzel şekilde mücadele ile ulaştırmamız gerekiyor. İnsanların gönüllerine girmemiz gerekiyor.” dedi.

İstanbul Valisi Gül, “Görev yapacağımız süre içerisinde mahalle ölçeğinde hep birlikte çalışacağız. Sadece bize emir olan namaz kılmak değil, cemaatle namaz kılmak. Mahalle ölçeğinde sizlerle birlikte sosyal olaylara duyarlı bir şekilde çalışacağız. Görevimiz, mahalledeki sosyal olaylara duyarlı ruhu canlandırmaktır. Mahalledeki gençler, dilenciler, zararlı madde kullananlar, çocuklar ve hanımlar başta olmak üzere dinin doğru öğretilmesi, Diyanetin tecrübelerinden istifade edilmesi ve o ruhun yaşatılması en önemli önceliğimizdir.” dedi.

Meclis Başkanı Kurtulmuş; “Başta Valimiz ve Müftümüz olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Camiler ve Din Görevlileri Haftası Türkiye’de önemli bir gelenek haline geldi. Camilerimiz bizim için bir istikamet ayarlama merkezidir. Camilerimizin ikinci temel özelliği tarih boyunca şehirlerimize vurulan bir mühür olmasıdır. Camiler, günlük yaşayışın, yardımlaşmanın ve toplumsal dayanışmanın, kültür ve sanatın merkezidir. Camiyi yapmayı bir ibadet olarak görürlerdi. Bugün de Müslümanlar camiler üzerinden medeniyetlerini nakşediyorlar.” dedi. Ayrıca Filistin meselesine değinen Kurtulmuş, Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunu ve Mescid-i Aksa’nın Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu ifade etti.

Programa Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İl Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftüleri ile İstanbul genelinde görev yapan din görevlileri katılım sağladı.

Program, din görevlilerine başarı belgesi ve hediye takdim edilmesi ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Tdv Kadın Kolları Afyonkarahisar şubesi Tarafından "hayır çarşısı" Açıldı.
Tdv Kadın Kolları Afyonkarahisar şubesi Tarafından "hayır...