Kars’ta "deprem Anı, çök-kapan-tutun Ve Tahliye...

Kars’ta "deprem Anı, çök-kapan-tutun Ve Tahliye Tatbikatı" Gerçekleştirildi.

kars’ta "deprem anı, çök-kapan-tutun ve tahliye tatbikatı" gerçekleştirildi.

03 Kasım 2022 - 16:55

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliği çerçevesinde Türkiye geneli müşterek ve eş zamanlı "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı" Kars’ta da gerçekleştirildi.

AFAD Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın 81 ile eşzamanlı düzenlenen tatbikat, ilimizde de merkez ve ilçelerdeki tüm Kur’an kurslarında yapıldı. İl merkezinde ise Müftü İlyas Gümüş Yatılı Kız Kuran Kursu’nda, Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, İl Müftü Vekili Mehmet Mesut ALTIN, Rektör Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Kurum Amirleri, AFAD ve Umke ekipleri, müftülük personeli ile kurs öğrencilerinin katılımlarıyla tatbikat gerçekleştirildi.

Ekipler, deprem öncesi, anı ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Bilgilendirmenin ardından tatbikat yapıldı.

Müftü İlyas Gümüş Bölge Yatılı Kız Kuran Kursu’nda gerçekleştirilen tatbikat, gerçeği aratmazken, öğrencilerin sirenlerin çalmasıyla birlikte çök-kapan-tutun ve tahliyeyi tam anlamıyla yaptıkları objektiflere yansıdı.

Tatbikat sonunda basına açıklamalarda bulunan Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, “Bugün deprem tatbikatı yaptık. Depremler ülkemizde de, dünyada da zaman zaman etkili olan kaçınılmaz afetler. Bu afetlerden korunmak, can güvenliğini, mal güvenliğini sağlanması için son derece önem taşıyor. Bizler deprem öncesi alacağımız tedbirlerle, depremlerin, afetlerin yıkıcı etkilerini en aza indirebiliriz. Bunun için hem eğitim hem tatbikatlara büyük önem veriyoruz. Amacımız, tabii afetlere dirençli güçlü bir toplum oluşturmak. Afet meydana geldiğin de buna direnç kazanmış, afetin etkilerini bertaraf edebilmiş, bir toplum depremin yıkıcı etkilerini ortadan kaldıracaktır” dedi.

Vali Öksüz, “Bugün 18 Kuran Kursumuzda müftülüğümüze bağlı aynı anda, aynı zamanda da İçişleri Bakanımızın ve Diyanet İşleri Başkanımızın da katılımıyla 81 ilde eş zamanlı olarak bu tatbikatı gerçekleştirmiş olduk” dedi.

 

Öksüz, başarılı tatbikattan dolayı Kars İl Müftülüğü personeline ve Kurs öğretici ile öğrencilerine teşekkür etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta Gençler Maden Müzesini Ziyaret Etti
Zonguldak'ta Gençler Maden Müzesini Ziyaret Etti
Adana’da 2024 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Ve Istişâre Semineri” Ile “2024 Yılı Yaz Kur’an Kursu Eğitim Semineri” Düzenlendi.
Adana’da 2024 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu...