Kars’ta ‘talim Ve Tashih-i Huruf’ Kursu Açıldı

kars’ta ‘talim ve tashih-i huruf’ kursu açıldı

12 Ekim 2021 - 16:55

Kars İl Müftülüğü tarafından mahallinde düzenlenecek Talim ve Tashih-i Huruf Hizmet İçi Eğitim Kursu açıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 3 ay/12 Hafta süreli olacak şekilde hazırlanan eğitim, Kars İl Müftülüğü Fethiye Camii’nde tek grup halinde başladı.

Hizmet İçi Eğitim kursunu ziyaret ederek ilk derse katılan İl Müftüsü Yusuf Eviş, Diyanet İşleri Başkanlığının birçok hizmet alanının bulunduğunu ve bu hizmet alanlarının birinin de cami ve cami hizmetlerinin olduğunu vurguladı.

Müftü Eviş, mihrap görevini icra eden din görevlilerinin Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun okuyabilmelerini sağlamak, hafızlıklarını pekiştirmek ve dini musiki alanında kendilerini geliştirmek için açılan kursların önemini anlattık sonra “Kursa katılarak gayret gösteren tüm din görevlilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Karabük'te Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...