Kars’tan Umre’ye Gideceklere Seminer

kars’tan umre’ye gideceklere seminer

26 Aralık 2022 - 16:55

Diyanet İşleri Başkanlığı umre organizasyonu ile Kars’tan umreye gidecek olan vatandaşlar için Kars Müftülüğü tarafından "Umre Yolcularını Bilgilendirme Semineri” düzenlendi.

İl Müftülüğü tarafından, Ocak ayı içerisinde umreye gidecek olan 20 umre yolcusuna yönelik düzenlenen seminer saat 10.00-11.30 arasında İl Müftülüğü Konferans Salonunda yapıldı.

Umreye gidecek olan vatandaşlarımızın umre ibadetini daha kolay ve doğru yapabilmeleri amacıyla düzenlenen seminere Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Mesut Altın, Vaiz Meryem Sarıgül, Murakıp Uğur Şen, din görevlileri ve umreye gidecek vatandaşlar katıldı.

Seminerde umrecilere, "İbadet Bilinci ve Umre İbadeti, Yolculuğa Çıkmadan Önce Yapılacak Hazırlıklar, Ana Hatlarıyla Umre Menasiki, Umrenin Hikmeti ve Umredeki Sembollerin Anlamı, Umre İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci, Hz. Peygamber (s.a.v), Mescid-i Nebevi ve Medine-i Münevvere'deki Ziyaret Yerleri, Kadınlara Özgü Konular" hakkında bilgiler verildi.

Seminerin sonunda umre yolcuları yapılan seminerin faydalı olduğunu ve bu seminerde emeği geçenlere teşekkür etti.

Zonguldak'ta Gençler Maden Müzesini Ziyaret Etti
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi