Kayseri’de Minik öğrencilerden Müftü Akkuş’a öğretmenler...

Kayseri'de Minik öğrencilerden Müftü Akkuş’a öğretmenler Günü Ziyareti

minik öğrencilerden müftü akkuş’a öğretmenler günü ziyareti

25 Kasım 2022 - 17:10

"24 Kasım Öğretmenler Günü" münasebetiyle minik öğrenciler İl Müftüsü Yusuf Akkuş’u makamında ziyaret etti.

Kocasinan İlçe Müftülüğü’ne bağlı Ashab-ı Suffa 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencileri, Müftü Akkuş'a günün anısına çiçek takdiminde bulundu.

Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun rehberliğinde İl Müftüsü Akkuş ile bir araya gelen minik öğrenciler, Müftü Akkuş'un öğretmenler gününü kutladı.

Ziyaretten duyduğunu memnuniyeti dile getiren Müftü Akkuş ise günün anlam ve önemine vurgu yaparak şöyle konuştu:

"Allah hocalarımızın sayısını arttırsın ve onlara uzun ömürler versin. Hz. Ali (Radiyallâhu Anh)’ın da ifade ettiği gibi, “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” Hatta İmam-ı Azam ile ilgili öğrencilerine ders verirken oturduğu yerden ayağa kalktığına dair bir rivayet vardır. Neden ayağa kalktığı sorulduğunda ise, kendisine bir konu öğreten birisinin geçtiğini gördüğü için ona hürmeten ayağa kalktığını ifade edermiş. Kıyamete kadar hocalarımız vesilesi ile Kur’an-ı Kerim öğretilmeye devam edecek. Eğitim-öğretim devam edecek. Yavrularımızın tertemiz beyinlerine ilim ve irfan nakşediliyor. Geleceğimiz için, neslimiz için bu eğitimler çok önemli. Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin ve Kur’an kursu hocalarımızın öğretmenler gününü kutluyorum.’’ dedi.

Müftü Akkuş, ziyaret sonunda öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarının 4-6 Yaş Etkinlik Kitabı’nı hediye etti.

Minik öğrencilerin ziyaretinde Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun, Kocasinan İlçe Müftülüğü Şefi Mustafa Koç, Murakıp Hüseyin Çelik ve Ashab-ı Suffa 4-6 Yaş Kur’an Kursu Öğreticileri hazır bulundu.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”