Kayseri Yeşilay Uyuşturucuyla Mücadele Rehabilitasyon...

Kayseri Yeşilay Uyuşturucuyla Mücadele Rehabilitasyon Merkezi’nin Temeli Dualarla Atıldı

kayseri yeşilay uyuşturucuyla mücadele rehabilitasyon merkezi’nin temeli dualarla atıldı

19 Ağustos 2023 - 17:10

Kayseri Yeşilay Uyuşturucuyla Mücadele Rehabilitasyon Merkezi’nin temeli; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Gökmen Çiçek ve şehir protokolünün katılımıyla atıldı.

Türkiye’nin en büyük ve en önemli rehabilitasyon merkezlerinden birisi olacak olan ve Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Türk Yeşilay Cemiyeti arasında imzalanan Kayseri Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi Yapım ve İşletim İş Birliği Protokolü çerçevesinde Kayseri Yeşilay Uyuşturucuyla Mücadele Rehabilitasyon Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve tanıtım videosu ile devam etti.

Törende konuşan Vali Gökmen Çiçek, Kayseri’ye söz verdiklerini ve şehirde uyuşturucu sattırmayacaklarını ifade ederek, "Kayseri’de hiçbir gencimizi alçaklara teslim etmeyeceğiz, bütün gençlerimizi korumak için var gücümüzle çalışacağız. Bu hedefle kolluk kuvvetlerimizle adeta bir savaş başlattık. Bu seferberlik sonucunda geçen seneye oranla 2 buçuk kat uyuşturucuda daha fazla yakalama yaptık. Birçok yol deniyorlar, birçok şekilde ilimizi hedef seçip uyuşturucu getirmeye çalışıyorlar. Ama emniyetimizin kurduğu uyuşturucu timleri, teknolojik destekler hiçbir şekilde bunlara fırsat vermiyor. Bunun bir de önleyici hizmetleri var. O da Yeşilay. Allah bin kere razı olsun. Bizim en büyük problemimiz gençlerimizi bunlara bulaştırmamak için çok büyük mücadele vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Törene katılan ve Bağımlılıkla mücadeleye de devam edeceklerinin altını çizen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Uyuşturucu bir beladır, alkol, kumar beladır. Bazen teknoloji de bela oluyor. Aynı zamanda tütün de bela olarak karşımızda duruyor. Biz mücadelemizi devam ettireceğiz, doğru olanı yapmaya gayret edeceğiz. İnşallah kimseyi bu belanın pençesine düşürmeyeceğiz. Biz de bu mücadelenin sonunda inşallah galip gelenlerden olacağız. İnşallah bu yapacağımız merkezde yavrularımız tedavi görecek. Yeşilay’ın verdiği mücadeleyle yavrularımız bu belanın pençesine düşmeyecek. Buraya gösterdiğiniz ilgiden dolayı, hayırseverlerimizin katkıda bulunmak için çabasından dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Yusuf Akkuş tarafından yapılan dua sonrası rehabilitasyon merkezinin temeli protokol tarafından atıldı. Merkezin içerisinde; rehabilitasyon merkezi, spor merkezi, ana bina, restoran, kamp ateşi, kafeterya, açık spor alanları, ortak sosyal alanlardan oluşacak.

İncesu ilçesi Saraycık Mahallesi Eski Kayseri Fen Lisesi yerinde gerçekleşen Kayseri Yeşilay Uyuşturucuyla Mücadele Rehabilitasyon Merkezi Temel Atma Töreni’ne; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Sayın Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri milletvekilleri Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu, Murat Cahid Cıngı, Bayar Özsoy, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Haldun Taşan, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, Yeşilay Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, İl Müftüsü Yusuf Akkuş, ilçe belediye başkanları, üniversite rektörleri, hayırsever iş insanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Tdv Kadın Kolları Afyonkarahisar şubesi Tarafından "hayır çarşısı" Açıldı.
Tdv Kadın Kolları Afyonkarahisar şubesi Tarafından "hayır...