Kirklareli’de Dr.burhan Işliyen Atatürk Kültür Merkezinde...

Kirklareli'de Dr.burhan Işliyen Atatürk Kültür Merkezinde Konferans Verdi

dr.burhan işliyen atatürk kültür merkezinde konferans verdi

17 Ekim 2022 - 17:30

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr.Burhan İşliyen, Kırklareli'de "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" konulu konferans verdi.

 

Başkan Yardımcısı İşliyen Mevlidi Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Kırklareli Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Kırklareli'de "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" konulu konferans düzenlendi.

Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Kırklareli Valisi Birol Ekici, İl protokolü ile din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Konferans İstiklal Marşı ardından Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii Uzman İmam Hatibi Yunus Koçan’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı

Açılış konuşmasında Mevlidi Nebi Haftası ile Din Görevlileri ve Camiler haftası etkinliklerinden bahseden İl Müftüsü Yusuf Eviş Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen’e Vali Birol Ekici’ye İl protokolüne ve vatandaşlara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Daha sonra Mevlidi Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan kısa video izlendi.

Konferansta konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, camilerin önemine değinerek,

"Hayatın merkezinde cami olmalıdır. Neden böyle biliyor musunuz, çünkü insan dünyaya Allah'a kulluk için gelmiştir, Allah'a ibadet için gelmiştir. Eğer ibadet yoksa, iman yoksa hayatın bir anlamı yoktur. İyiliklerimizin ve çabalarımızın Allah katında değer kazanmasının yolu imandır. Onun için Peygamber Efendimiz aleyhissalatu vesselam hayatın merkezine camiyi koyuyor. Caminin duvarı şöyle olsun, süsü böyle olsun, mimarisi şu kadar muhteşem olsun buna bakmıyor. Oradan insanlara yayılan mesajlara bakıyor" dedi.

Batağın içine düşen çocuklar için duaya ihtiyaç olduğunu belirten İşliyen, "İmansızlık batağına düşüpte, ya uyuşturucu batağına düşüp kaybolurlarsa. Başına oturdukları o ekranın bir düğmesine bir tuşuna basarak daldıkları dünya ile çirkefin içerisine, batağın içerisine düşüp kurtulamadan ölürlerse ne olacak bunların hali. Hacer annemizin duasından daha çok dualara ihtiyacımız var bizim. Efendimizin buyurduğu gibi beni vesile kılıp da çocuğu ateşten kurtaran, Allah şükürler olsun diyecek çocuklarımız var bizim" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen, Kırklareli Ulu Cami, 4-6 yaş Kuran kursları inşaatlarına destek veren işadamlarına Teşekkür belgesi takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi Için Söz Verdi.
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi...
Kayseri Il Müftülüğü Personeli Bayramlaştı
Kayseri Il Müftülüğü Personeli Bayramlaştı