Kocaeli’de Il Müftüsü Sinan Cihan’ın “miraç Kandili”...

Kocaeli'de Il Müftüsü Sinan Cihan’ın “miraç Kandili” Mesajı

il müftüsü sinan cihan’ın “miraç kandili” mesajı

16 Şubat 2023 - 17:50

17 Şubat 2023 Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece nice hikmetlerle dolu mübarek Miraç Kandilini idrak edeceğiz.

İsra ve Miraç; Peygamberimiz (s.a.v)’in bir gece Mescid-i Haram’dan Mescid-i  Aksa’ya oradan da Yüce Rabbimizin sonsuz kudretini müşahede etmek için yüce makamlara yükselmesidir.

Âlemlerin Rabbinin; insanlık için güzel örnek olan Kutlu Nebi’yi taltif ettiği Miraç, Recep ayının 27.nci gecesi gerçekleşmiştir.

Miraç Kandili münasebetiyle bizler Miracı, sadece Efendimiz (s.a.v) ‘in bir hatıratı olarak değil Allah’ü Teâlâ’nın emir ve yasaklarına her daim sadakatle, teslimiyetle bağlanacağımız ve her zamankinden daha fazla ibadet, dua ve istiğfarla geçireceğimiz bir zaman dilimi olarak değerlendirmeliyiz.

Milletimizi derinden yaralayan deprem felaketinde vefat eden kardeşlerimize rahmet, enkaz altında bulunan kardeşlerimize kurtuluş, yaralılarımıza acil şifalar, yakınlarını kaybedenlere sabır-metanet, milletimize birlik-beraberlik, devletimize güç-kuvvet diliyorum. Rabbim tekrarından ve beterinden korusun.

Bu duygu ve düşüncelerle başta tüm Kocaeli’li hemşehrilerimizin Miraç kandilini tebrik eder, Milletimizin ve İslam Âleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.

Sinan Cihan
                                                                                                                                                            İl Müftüsü