Konya’da Soğuk Günlerde Sıcak Kardeşlik Projesi

Konya'da Soğuk Günlerde Sıcak Kardeşlik Projesi

soğuk günlerde sıcak kardeşlik projesi

09 Aralık 2021 - 17:55

Soğuk Günlerde Sıcak Kardeşlik Projesi

Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge Başkanlığında Konya İl Müftü Yardımcısı Betül Şimşek Öztürk, Konya İl Müftülüğü Uzman Vaizi Halide Kılıç ile Konya İl Müftülüğü Vaizi Ümmü Taş’ın katılımı ile “Soğuk Günlerde Sıcak Kardeşlik Projesi” yedinci etap istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Fırat Kalkanı, Barış Planı ve Zeytindalı bölgelerine yardım ve destek olması planlanan “Soğuk Günlerde Sıcak Kardeşlik Projesi” yedi etap şeklinde gerçekleştirildi.

Son olarak yedinci etabının gerçekleştirildiği projenin istişare toplantısı Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge Başkanlığında İl Müftülüğünde yapıldı.

Soğuk Günlerde Sıcak Kardeşlik Projesi kapsamında gerçekleştirilen yardımlar şu şekildedir;

Birinci etap: 121 öksüz ve yetimi giydirme,

İkinci etap: Azez ve İdlib’e bir tır dolusu 215 adet soba temini,

Üçüncü etap: 41 Uygur göçmeni aileye gıda yardımı ve kıyafet temini,

Dördüncü Etap: İdlib ve Azez’e bir tır giyecek mont, bot ve un yardımı,

Beşinci Etap: Azez ve İdlib’de Diyanet Vakfı Kurslarında eğitim gören öksüz, yetim öğrencilere ve hafızlara 7046 tane Kur’an-ı Kerim hediyesi, ayrıca Afrika da ki çeşitli ülkelere 2500 adet Kur’an-ı Kerim hediyesi.

Altıncı Etap: Ramazan Ayında 2000 den fazla itikaftaki hocalara, öğrencilere, hafızlara ve ailelerine iftar yemeği ikramı yapıldı.

Projenin Yedinci etabında ise;

Fırat Kalkanı Harekat Bölgesinde bulunan Azez’de inşaatı devam eden Sebil Camii ve Külliyesinin iç tezyinatı ve cami şadırvanın yapımı gerçekleştirilmiştir.

Konya İl Müftülüğü Uzman Vaizi Halide Kılıç ve Konya İl Müftülüğü Vaizi Ümmü Taş’ın yürütücüsü olduğu “Soğuk Günlerde Sıcak Kardeşlik” projesinin yedinci etabı yurt içi ve yurt dışında Online eğitim alan öğrencilerin maddi katkıları ile gerçekleştirilmiştir. Sebil Camiinin şadırvanının yapımı ise Merhum Eski Bakan ve Milletvekili Eyyüp Cenap Gülpınar’ın eşi Asuman Gülpınar tarafından gerçekleştirilmiştir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uganda Uyruklu Rechel ığdır'da Müslüman Oldu
Uganda Uyruklu Rechel ığdır'da Müslüman Oldu
Kütahya'da şehit Sözleşmeli Er Rıdvan Gürsoy Ebediyete Uğurlandı
Kütahya'da şehit Sözleşmeli Er Rıdvan Gürsoy Ebediyete...