Konya Gençlik Koordinatörlüğünden “online Iyilik Atölyesi”

Konya Gençlik Koordinatörlüğünden “online Iyilik Atölyesi”

konya gençlik koordinatörlüğünden “online iyilik atölyesi”

26 Kasım 2020 - 17:55

İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğüne bağlı Selçuk Üniversitesi Yerleşkesinde bulunan Diyanet Gençlik Merkezi Güz Dönemi faaliyetleri online olarak devam ediyor.

Konya İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Kevser Gök ile Diyanet Gençlik Merkezi Koordinatörü Fatıma Zehra Doğan’ın öncülüğünde, “Biri Sana Biri İhtiyaç Sahibi Kardeşine” sloganı ile başlattıkları online "İYİLİK ATÖLYESİ" projesi kapsamında üniversite öğrencileri hem örgü, amigurumi, Kaneviçe kolye yapımını öğreniyorlar hemde yaptıkları el emeği, göz nuru ürünleri ihtiyaç sahibi kardeşleri ile paylaşıyorlar.

Böylece COVID-19 salgını sebebiyle eğitimlerine evlerinde online olarak devam eden ve sosyal aktiviteleri azalan üniversite öğrencileri boş vakitlerini bu etkinlikle değerlendiriyor.

Gençler tarafından, gönüllü olarak online atölyeye rehberlik eden Havvanur Balcı gözetiminde yapılan atkı, bere ve örgü (Amigurumi) oyuncaklar ilk olarak Hatay’da bulunan çadır kentteki çocuklara ulaştırılmak üzere İl Müftüsü Ahmet Poçanoğu ve İl Gençlik Koordinatörlüğü Sorumlusu İl Müftü Yardımcısı Abdullah Yalman’ın katıldığı mütevazı bir törenle Hatay’a gönderildi.

Yapılan bu çalışmaların güzel bir örnek teşkil ettiğini, özellikle gençlerin bu tür faaliyetlerde yer almasının, üretmesinin ve paylaşmasının çok değerli olduğunu ifade eden İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, İl Gençlik Koordinatörlüğü sorumlusu İl Müftü Yardımcısı Abdullah Yalman’a ve projede yer alan gençlik koordinatörleri ile online etkinliğe katılan üniversite öğrencilerine teşekkür etti.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Gençlik Merkezi Koordinatörü Fatıma Zehra Doğan, projenin devam edeceğini söyleyerek “Birçok güzelliği bize bir arada yaşatan atölyemizin bizi en çok duygulandıran yönü bizim öğrencilerimizi, öğrencilerimizin de bizi tanımıyor ve görmemiş olmasıdır. Ayrıca sevindireceğimiz çocukları da tanımıyoruz... Ama tam bir mümin duruşu sergileyen öğrencilerimizin bize itimat etmeleri, hiçbir beklentileri olmaksızın Konya içinden ve diğer illerimizden etkinliğe katılmaları bizi gerçekten duygulandırmıştır. Veren elin alan eli hatta köprü olan eli bile tanımaması gerçekten çok güzel. İyilik Atölyemizde bundan sonra hazırlanacak el emeklerini önce İzmir deprem bölgesinde bulunan çocuklara daha sonra ise sevgi evleri ve ÇODEM’de kalan çocuklara hediye edeceğiz inşallah” dedi.

Hatay’a gönderilen hediye paketleri Türkiye Diyanet Vakfı Hatay Şubesi aracılığıyla çadır kentte bulunan çocuklara ulaştırılacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için Başvurular Başladı
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için...