Kur’an Kursları Arası Hafızlık Yarışması Türkiye Birincisi...

Kur'an Kursları Arası Hafızlık Yarışması Türkiye Birincisi Manisa'dan

kur'an kursları arası hafızlık yarışması türkiye birincisi manisa'dan

21 Eylül 2021 - 18:10

TÜRKİYE BİRİNCİSİ MANİSA'DAN
Diyanet İşleri Başkanlığının Kur'an Kursları arası düzenlediği Türkiye Hafızlık Yarışması Finalisti MANİSA'dan

Akhisar ilçesi Hilaliye Erkek Hafızlık Kur’an Kursu öğrencisi Hafız Mehmet Can ÇİÇEK, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu Hafızlık Yarışması’nda Türkiye birincisi oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce Kur’an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini teşvik etmek ve hafızlık yapan öğrencileri motive etmek amacıyla düzenlenen Kur’an Kursları Arası Erkek Öğrenciler Hafızlık Yarışması Türkiye Finali, İzmir Bilal Saygılı Camii konferans salonunda yapıldı.

Türkiye'nin 7 bölgesinde birinci olan 7 hafızın katıldığı yarışmaya, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, , Hafızlık Eğitim Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, İzmir İl Müftüsü Salih Sezik, Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, İl Müftü yardımcısı Mehmet Ceyhan , Akhisar İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlı ,Kur’an kursu öğreticileri ve öğrencileri, yarışmacıların aileleri ve hocaları ile vatandaşlar katıldı.

Seçici kurulun değerlendirmeleri sonucu Manisa Akhisar Hilaliye Kur'an Kursu Öğrencisi Mehmet Can Çiçek birinci olurken, Trabzon Arsin Kuzguncuk Mustafa İmamoğlu Kur'an Kursu Öğrencisi Salih Enes Özdemiroğlu ikinci, Erzurum Yakutiye 15 Temmuz Kur'an Kursu Öğrencisi Yasin Eymen Küçükgül ise üçüncü oldu.

İzmir Bilal Saygılı Camii konferans salonunda yapılan hafızlık yarışması Türkiye Finali’nde dereceye girenlere hediyeler takdim edildi.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri