Manisa’da Müftülük " Engelleri Beraber Aşalım"...

Manisa'da Müftülük " Engelleri Beraber Aşalım" Farkındalık Etkinliğinde Engellilerle Buluştu

müftülük " engelleri beraber aşalım" farkındalık etkinliğinde engellilerle buluştu

13 Aralık 2023 - 18:10

Manisa İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde "Engelleri Beraber Aşalım" farkındalık etkinliği düzenlendi. Yunusemre Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen programa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Ceyhan, Yunusemre İlçe Müftüsü Ali Efe, Şehzadeler İlçe Müftüsü İsmail Temur, Yunusemre Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Arzu Yerkazanoğlu ve engelli dernek temsilcileri katıldı.

Programda engelli vatandaşlara hitap eden İl Müftüsü Kabukçu; “Diyanet işleri Başkanlığı olarak son yıllarda engelli kardeşlerimize yönelik din hizmetleri sunma ve özelde de Kuran-ı Kerim öğretimi noktasında ciddi gayretlerimiz var. Bu önümüzdeki süreçte bizler de önce talepleri alarak elimizdeki imkanları değerlendirip siz kardeşlerimizin içinde bulunduğu fiziki duruma göre, ulaşımı kolay olan bir mekan temin etmeye gayret edeceğiz. Çünkü sizler için açacağımız eğitim kurumlarının ulaşılabilir olmasının öneminin son derece farkındayız. Bizim için sayı önemli değil, bir kişi veya beş kişi, eğitimde harcayacağımız materyalin, imkanın da hiçbir önemi yok. Ama tek arzumuz var, eğer biz bir kardeşimize daha ulaşabilirsek emin olun kendimizi çok bahtiyar hissedeceğiz. Çünkü bu 8-10 yıllık süreçte geri dönüşlere baktığımızda ulaştığımız her bir kardeşimizin etrafında hayata tutunma noktasında çok farklı güzellikler yaşadığını yakinen gördük. Bu bizi mutlu ediyor çünkü insanımızın bir tanesine bile dokunmak, onunla birlikte etrafında bir çok yakınına ya da haber ulaştırabileceği insanlara da aynı zamanda dokunmak anlamına geliyor. Bu vesileyle sizlere yönelik hizmetimizde bize ihtiyaç olduğunda bizler her zaman yanınızdayız. Bu gibi ihdas edilen günler veya haftalar farkındalık içindir. Yıl ise 365 gün. Bir kardeşimizin ihtiyacı olduğunda bizim ve devletimizin ilgili kurumlarının imkanlar ölçüsünde katkı sunmaya devam etmesi bizim asli görevlerimizdendir.” ifadelerini kullandı.

Asıl engelli olmak, iyiliklerden mahrum olmak, iyi düşünmekten mahrum olmaktır diyen Müftü Kabukçu; “Bir kimse iyi düşünüyorsa emin olun hiçbir engeli yoktur. Fiziken zorlukları aşmak, kolaylık sağlamak da toplumda her bir ferdin görevidir. En önemli güzellik ise tüm engelli kardeşlerimizi hayatın içinde görmek ve hayatın içine katmaktır. İşte bu mütevazi program da sizin hayatın içinde olduğunuzun kanıtıdır. Bu vesileyle davetimizi kabul edip teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyor, her birinize mutlu, huzurlu bir hayat diliyor, Manisa İl Müftülüğü olarak tüm personelimiz ve imkânlarımızla her zaman yanınızda olduğumuzu ifade ediyor, programda emeği geçen başta Yunusemre Belediye başkanı Dr. Mehmet Çerçi olmak üzere tüm ekibe ve arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Program Şehzadeler İlçe Müftüsü İsmail Temur’un yaptığı dua ile son buldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri