Malatya’da Il Müftümüz Afrikalı öğrencilerle Buluştu

Malatya'da Il Müftümüz Afrikalı öğrencilerle Buluştu

il müftümüz afrikalı öğrencilerle buluştu

18 Aralık 2019 - 18:06

İl Müftümüz Veysel IŞILDAR, Müftülüğümüz İl Gençlik Koordinatörlüğü tarafından organize edilen etkinlik çerçevesinde, Çöşnük Diyanet Gençlik Merkezinde, İnönü Üniversitesinde eğitim gören Afrikalı öğrencilerle buluştu.

Programa öğrencilerin danışman hocaları Dr. Öğretim Üyesi  İsmail SÖYLEMEZ, Dr. Öğretim Üyesi Harun BEKİROĞLU, İl Gençlik Koordinatörümüz Vaiz Feyza UÇAR’da katıldı.

Somali ve Etiyopya’dan ülkemizde eğitim almak için gelen Afrikalı Öğrenciler Topluluğuna mensup kız ve erkek öğrencilerle ayrı ayrı gerçekleştirilen etkinlikte konuşan İl Müftümüz Veysel IŞILDAR, Afrika Kıtası’ndan ülkemizde eğitim almak için gelen öğrencilere, manevi destek vermek, moral ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlendiğini belirterek; “Ülkeler arasında sonradan çizilen sınırlar Müslümanların kalpleri arasında çizilemez. Sizler gönül coğrafyamız dediğimiz yerlerden ülkemize geldiniz. Aramıza suni sınırlar konulsa da, bizim gönüllerimiz arasına sınır koymak mümkün değildir. İşte sizin şu anda burada farklı ülkelerden gelip, bir arada bulunuyor olmanız gönüllere sınırların konulamayacağının en büyük delili ve en büyük göstergesidir.

İlim için, bilgiye sahip olmak için, eğitim için yorgunluk yok, uzaklık mazereti yok. Sizler, bunun en büyük delilisiniz. Ailenizi bırakıp buraya geldiniz ama yeni bir aile buldunuz. Cenab-ı Hak birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Sizler bizim gönüllü elçilerimizsiniz. Burada eğitim alıyor, Türkçeyi öğreniyorsunuz. Bir kısmınız ülkesine dönecek, bir kısmınız burada kalacak, bir kısmınız ise üçüncü bir ülkede yaşayacaksınız. Türkiye ile kendi ülkeniz arasında gönüllü elçiler olarak bir bağlantı, köprü olacaksınız bundan eminim. Bunun için burada köklü ve güçlü dostluklar kurmanız önemli.” dedi.

Öğrencilere, insanlara faydalı olmaları tavsiyesinde bulunan İl Müftümüz IŞILDAR, konuşmasına şöyle devam etti; “Allah sayınızı arttırsın, zihin açıklığı versin, en güzel bir şekilde tahsilinizi yapmayı ve bir an önce birer öğretmen, birer hademe-i hayrat, yani hayır hizmetçisi olmayı ve bu şekilde ömrümüzü tamamlamayı Rabbim nasip eylesin. Hem ülkemizde, hem gönül coğrafyamızda Rabbimizin yolunda yürümeyi, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in dünyaya kazandırdığı değerleri nice gönüllere, nice yüreklere, kalplere, zihinlere ulaştırmayı hepimize nasip eylesin."

İl Müftümüz IŞILDAR, daha sonra öğrencilerle birlikte kahvaltı yaptı.

Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...