Malatya’da “yusuf Suresi’nden Hayatıma Notlar” Kompozisyon...

Malatya'da “yusuf Suresi'nden Hayatıma Notlar” Kompozisyon Yarışması Yapıldı

“yusuf suresi'nden hayatıma notlar” kompozisyon yarışması yapıldı

22 Mayıs 2020 - 18:05

Müftülüğümüz İl Gençlik Koordinatörlüğü tarafından üniversite öğrencilerine yönelik, sosyal medya üzerinden “Yusuf Suresi'nden Hayatıma Notlar” adlı kompozisyon yarışması düzenlendi.

İl Müftü Yardımcımız Fikriye ÖZKAN başkanlığında İnönü Üniversitesinden Öğretim Görevlileri ile İl ve İlçe Vaizlerimizden oluşan komisyon 14.05.2020 Perşembe günü yarışmaya katılan öğrencilere ait kompozisyonları değerlendirmek ve dereceye girenleri tespit etmek üzere toplanarak, dereceye girenler belirlendi.

Yarışmasının ödül töreni ise 19.05.2020 Salı günü yine sosyal medya üzerinden İl Müftümüz Veysel IŞILDAR ve gençlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Süleyman Şah Camii Vekil İmam Hatibi Eyyup KUŞBEY’in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İl Müftümüz IŞILDAR, gençlere hitap etti. Gençlerin yarışmaya olan teveccühünden son derece memnun olduğunu dile getiren İl Müftümüz IŞILDAR, yaşanılan bu süreçte vatandaşlarımızın ve gençlerimizin dini ve manevi duygularını güçlendirmek amacıyla bu tür etkinlikler organize ettiklerini ve etmeye devam edeceklerini belirterek, yarışmanın hazırlanması ve hayata geçirilmesinde büyük emeği olan İl Müftü Yardımcımız Fikriye ÖZKAN, İl Gençlik Koordinatörlerimiz Vaiz Feyza UÇAR ile Vaiz Harun DOĞAN, tüm emeği geçenlere ve katılımcı gençlere teşekkür etti.

Yarışmacı gençlerimiz ve yarışma grup yöneticisi hocalarımız adına İl Vaizimiz Muhammed Emin ALTIN duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Dereceye girenler Müftülüğümüz web sayfasından ilan edildi. Dereceye girenlere çeşitli hediyeler ayrıca yarışmaya katılan tüm gençlere teşekkür belgesi takdim edildi.

Gençlerde, bu süreçte gerçekleştirilen yarışma ve dersler dolayısıyla Müftülüğümüze ve hocalarımıza teşekkür etti ve duygularını şöyle dile getirdi.

“Selamün aleyküm öncelikle her iki hocama ve katılan arkadaşlara teşekkür ederim.  Gerçekten çok faydalı bir çalışmaydı.  Zaten yaşadığımız bu zorlu süreçte açıkçası ben evde ya kitap okuyordum ya da ders çalışıyordum. Böyle bir çalışmaya ihtiyacım vardı. Katılmamın en büyük amacı da bir şeyler öğrenmekti zaten. Öyle de oldu. Mutluyum keşke bitmeseydi de dersler hep devam etseydi. Hepiniz Allah'a emanet olun.”

“Hocam bu yarışmaya katılırken ve ta keza başta arkadaşlarımızla da neden Yusuf suresinin konu olarak seçildiğini sormuştuk. Ben bu süreçte derslerimizi işledikçe bu sorunun cevabını almış oldum. Hem Yusuf suresini anlamada hem de hayata dair pek çok konuda sizler sayesinde çok güzel bilgiler edindim. Allah razı olsun gerçekten. Ayrıca bu süreçte böyle bir grup içerisinde hep birlikte bilgi paylaşımı yaparak ilerlememiz sadece bizim yazı yazıp sizlere ulaştıracak olmamızdan çok daha iyi oldu. Çünkü burada Yusuf suresinin yanı sıra sizlerin bizlere önerdiğiniz kitaplar olsun arkadaşlarımın kendi notlarından paylaşımları olsun derslerimizi geniş bir çerçeveden ele aldık. Bu süreçte akşamları zamanımızı derslere göre ayarlamak bile şahsım adına çok keyifliydi. Çünkü bu süreçte hayatımızı bir şeyler için düzenlerken tefsir dersim var o saatler olmaz demek bile çok güzeldi. Çok uzun bir yazı yazdım kusura bakmayın ama derslerimize karşı memnuniyetimin yanı sıra bu akşam sonlandırıyor oluşumuza da üzüldüğümü belirtmek istedim. Başta hocalarım olmak üzere arkadaşlarım sizler de hakkınızı helal edin. İnşallah başka bir zaman yine böyle bir arada dersler yapmak nasip olur.”

“Yusuf Suresinden Hayatıma Notlar. O kadar bereketli oldu ki benim için. Ebelik öğrencisiyim ve meal, tefsir gibi birçok ilimden uzak yaşadığımı fark ettim çok üzülüyor kendimce bir şeyler yapıyor ama tek olduğum için bu yolda başarılı olamıyordum. Rabbim bu vesile ile ilim yolumda kalem tutmayı nasip etti elhamdülillah. Bu konuyu düşünüp yapan ve yardımcı olan herkesten Rabbim razı olsun inşallah.”


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret