Manisa’da Il Müftülüğü üniversiteli öğrencilere Vize...

Manisa'da Il Müftülüğü üniversiteli öğrencilere Vize Haftasında Moral Motivasyon Yemeği Düzenledi

il müftülüğü üniversiteli öğrencilere vize haftasında moral motivasyon yemeği düzenledi

09 Kasım 2022 - 18:10

Manisa İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Manisa Şubesi tarafından, TDV Şehit Makbule Hanım Kız Konukevi ve TDV Müşerref Gözcü Erkek Konukevi’nde kalan öğrencilere yönelik moral motivasyon gecesi düzenlendi.

Sınav haftasına giren gençlerin stresini azaltarak birlik, beraberlik, tanışma ve kaynaşmayı sağlamak amacıyla Manisa Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen programa İl Müftüsü Mustafa Soykök, il müftü yardımcıları, TDV Manisa Şubesi yönetim kurulu üyeleri, gençlik koordinatörleri, manevi danışmanlar, TDV kadın ve gençlik kolları üyeleri ile konuk evlerinde kalan öğrenciler katıldı.

Programda gençlere hitap ederek Türkiye Diyanet Vakfı isminin açılımına vurgu yapan İl Müftüsü Mustafa Soykök; “Türkiye’de, Türkiye ismini alan bir vakıf ve sivil toplum kuruluşu çok nadirdir. Kurulduğu günden bu güne Türkiye’ye dair ne varsa, milli ve manevi değerleriyle, birlik ve beraberliğiyle, Diyanet İşleri Başkanlığının önderliğinde, Diyanet İşleri Başkanlığımızın çalışmalarına destek olacak şekilde Türkiye Diyanet Vakfımız kendi var oluşunu tamamlamıştır. TDV 1975’te kurulmuştur ancak Diyanet İşleri Başkanlığımızın tarihi cumhuriyetimizle, devletimizle yaşıttır. Dolayısıyla Türkiye’nin en köklü sivil toplum hareketiyiz. Burada bulunan İl müftü yardımcılarımız, TDV yönetim kurulu üyelerimiz, tüm hocalarımız ve siz gençlerimizle birlikte hepimiz TDV gönüllüsüyüz.” ifadelerini kullandı.

Soykök sözlerine; “Türkiye Diyanet Vakfı isminde geçen ikinci kelime Diyanet kelimesidir. Diyanet, bizim manevi kimliğimizi, inandığı değerleri, iman hakikatlerini, Kur’an’ın bizden istediği, Peygamber Efendimiz (Sav)’in bizlere rehberlik yaptığı manevi ve ahlaki değerleri şiar edinerek milletimize hizmet eden devletimizin, milletimizin tapusudur. Bu tapu olma özelliğini Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla sadece ülke içerisinde değil dünyanın dört bir tarafında insanlığa yaptığı hizmetlerle devam ettirmektedir. Şu an pek çok ülkede, Japonya’da, balkanlarda, Kosova’da, Kafkaslarda inşa ettiğimiz camilerimiz var. Yine başta sınır komşularımız olmak üzere pek çok ülkede hayırseverlerimizin desteğiyle yüklü miktarlarda yardımı mazlum ve mağdur coğrafyalara ulaştırıyoruz. Ayrıca vakfımıza bağlı pek çok ülkede üniversite ve imam hatip liselerimiz var. 81 ilimizde olduğu gibi Manisa özelinde de TDV Kadın kollarımızın yürüttüğü çalışmalarla iyilik yolunda Cenabı Allah’ın rızasına uygun hizmet etmeye devam ediyoruz. Rabbim gayretlerimizi kabul eylesin inşallah” diyerek devam etti.

Müftü Soykök; Biliyoruz ki gençler olarak sizlerin zihninde deli sorular var. Acaba mezun olabilecek miyim? Acaba bir meslek sahibi olabilecek miyim? Sevdiğim insanla evlenebilecek miyim? Evim olacak mı? Arabam olacak mı? Evladım olacak mı? Bunlar hep Rabbimizin nimetleri. O’nun sonsuz hazinesinden bunların hepsini talep etmeliyiz. Ancak dünya dediğimiz sadece hazların tatmininden, bu nimetlerden, evden, arabadan, makamdan, mevkiden ibaret değildir. Bir insan sadece kendisi için yaşıyorsa, sadece kendime faydalı olayım, kendi kariyer planlamalarımı gerçekleştireyim, hep ben başarayım, ben kazanayım, ben yapayım diye düşünürse inanın bu hayatta mutlu olması mümkün değildir. Sevgili Peygamberimiz (sav) güler yüz, tebessüm sadakadır diye neden buyuruyor? Birbirimize güler yüzle davranmak, tebessüm etmek, oda arkadaşlarımıza güler yüzlü ve anlayışlı olmak, insanları mutlu etmek bunlar hepsi birer sadakadır. Üçüncü kelimemiz vakıf da özü itibariyle iyilik demek, paylaşmak demektir. Türkiye Diyanet Vakfı’mız da paylaşalım diye, insanlara faydalı olalım diye var. Türkiye ve dünyanın en büyük iyilik hareketinin öncüsü olan vakfımızla siz gençlerimizin de iyilik yolunda gönüllü olarak aramızda olmanızı, hatta önümüze geçmenizi, hayır yolunda fedakarca desteklerinizi ve bizlere öncü olmanızı diliyoruz. Üniversite hayatınız süresince sizlerle yan yana, kol kola yürümek istiyoruz. Üniversite başarınıza, derslerinize odaklandığınız kadar hayatı da ıskalamayın lütfen. Manisa İl Müftülüğü olarak gençlik Koordinatörlerimiz ve manevi danışmanlarımızla sizlerin emrinizdeyiz. Size büyükleriniz olarak çok güzel bir dünya bırakamamış olabiliriz. Ama sizlerdeki bu enerji var oldukça Allah’ın izniyle çok güzel hizmetler yapacağımıza inancımız tamdır. Hayatınızın en güzel döneminde Rabbim doya doya, O’nun rızasını kazana kazana gençliğinizi yaşamayı nasip eylesin.” diyerek sözlerini tamamladı.

Program, Manisa İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen gençlik çalışmaları ve TDV Kadın Kollarının gerçekleştirdiği faaliyetlerin tanıtımıyla sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta Gençler Maden Müzesini Ziyaret Etti
Zonguldak'ta Gençler Maden Müzesini Ziyaret Etti
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi
Şanlıurfa'da Mahkumlara Bağımlılıkla Mücadele Semineri Verildi