Mardin’de Ilk Teravih Namazında Camiler Doldu Taştı

mardin’de ilk teravih namazında camiler doldu taştı

24 Mart 2023 - 18:15

Ramazan ayının girmesiyle birlikte İlimizde kılınan ilk teravih namazına her yaştan insanımız camilere akın etti. Şehir merkezindeki Nuhoğlu Camiinde teravih namazı öncesi vaaz eden İl Müftüsü Ali Hayri Çelik; "Rahmet ve mağfiret ayına kavuştuğumuz için Rabbimize şükretmeliyiz. Artık Rabbimizin cemal sıfatının tecellilerini göreceğiz. Yaralarımız iyileşecek, kalplerimize ferahlık, gönüllerinize teselli olacak Ramazan iklimi bize dünyada cennet hayatı yaşatacaktır. Bu süre içerisinde bize arınma ve temizlenme imkânı veren Allah’a hamd olsun" dedi.

Teravih Namazı " terviha" kelimesinden türemiş dinlenme anlamına gelen ve her iki rekâtta salavat ve kaside okunarak cemaatin dinlenmesine imkân verildiği için bu ismi almıştır.

Gençlerin ve çocukların yanı sıra kadınların ve her yaştan insanımızın asırlardır rağbet ettiği teravih namazı Ramazan gecelerini ihya edebilmek için toplu olarak yapıldıkça insana zor gelmeyen bereketli bir namazdır.

Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı