Mersin’de Kadir Gecesi Coşkuyla Idrak Edildi

Mersin’de Kadir Gecesi Coşkuyla Idrak Edildi

mersin’de kadir gecesi coşkuyla idrak edildi

07 Nisan 2024 - 18:20

Manevî arınma ve yücelme, paylaşarak zenginleşme mevsimi olan mübarek Ramazan ayının değer gecesi olan Kadir Gecesinde Mersin’de tüm camiler cemaatle dolup taştı.

Mersin genelinde İl ve İlçe Müftülükleri tarafından organize edilen Kadir Gecesi programlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kadir gecesini en iyi şekilde ihya etmek isteyen Mersinliler, başta Hz. Mikdat (Muğdat) Camii olmak üzere camileri doldurdu.

Kadir Gecesi coşkusunun yaşandığı Camilerden olan Yenişehir Hz. Mikdat Camiinde düzenlenen programa Vali Ali Hamza Pehlivan, Hira Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Hira ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavet edilen, ilahilerin ve mevlid-i şerif’in okunduğu programda İl Müftüsü Aydın Yığman gecenin bereket ve feyzine yönelik vaaz vererek dua etti ve teravih namazını kıldırdı. Namazının ardından ise sakal-ı şerif ziyareti gerçekleştirildi.

Müezzin-Kayyım Hasan Tekerlek’in kıldırdığı tesbih namazının ardından sona eren programda vatandaşlara Kandil Simidi ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Vatandaşlar Ramazan ayının bu kutsal gecesinde Kur’an okuyarak, namaz kılıp tesbihatta bulunarak ve dualar ederek bu gecenin manevi feyz ve bereketini doyasıya yaşadı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı