Mersin’de Tüm Camilerde Bayram Namazı Kılındı

mersin’de tüm camilerde bayram namazı kılındı

14 Nisan 2024 - 18:20

Rahmet ve mağfiret ayı Ramazan’ı Şerif’in ardından, Ramazan Bayramı'nın ilk günü vatandaşlar bayram namazında camilere akın etti, birbirleriyle bayramlaştı.

İl genelindeki tüm camilerde olduğu gibi çok sayıda vatandaş, Yenişehir Hz. Mikdat Camiinde bir araya geldi.

Hz. Mikdat Camiinde vaaz eden Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi , bayramlarda birlik ve beraberlik duygularının arttığını söyledi.

Genel Müdür Dr. Kondi  vaazının ardından Bayram namazını kıldırırken, İl Müftüsü Aydın Yığman "Ramazan Bayramı: Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Günleri" konulu Ramazan Bayramı hutbesini irad etti.

Hutbe sonrasında vatandaşlar İl Müftüsü Yığman ile birlikte şehitler ve İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de ölen Filistinliler için dua etti.

Kılan Bayram namazının ardından Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi  ve İl Müftüsü Aydın Yığman vatandaşlarla bayramlaştı.

Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı