Ramazan Bayramı Antalya’da Coşkuyla Idrak Ediliyor.

Ramazan Bayramı Antalya'da Coşkuyla Idrak Ediliyor.

ramazan bayramı antalya'da coşkuyla idrak ediliyor.

15 Nisan 2024 - 09:25

Ramazan Bayramı Antalya'da coşkuyla idrak ediliyor.

Ramazan Bayramı'nın ilk günü bayram namazında camilere akın eden vatandaşlar, birbirleriyle bayramlaştı.

Antalya protokolü bayram namazı için Akdeniz Üniversitesi Cami'nde buluştu.

Namaz öncesinde vatandaşlara vaaz eden İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, "Rahmet ve mağfiretiyle gönüllerimizi kuşatan, kul olmanın şuurunu ve ibadetin huzurunu bizlere bir kez daha yaşatan Ramazan-ı Şerifi geride bırakmanın hüznü içindeyiz. Ama aynı zamanda üç ayları, mübarek geceleri ve on bir ayın sultanını ihya ederek bayram günlerine kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Bizleri bayrama ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamdü senalar olsun." ifadelerini kullandı.

Ramazan ayının önemine vurgu yapan Müftü Yalçınkaya, "Ramazan boyunca sadece Rabbimizin rızasını kazanabilmek umuduyla nefsimizle mücadele ettik. İmsakla başladığımız sabır imtihanını iftarın sevinciyle tamamladık. Teravihin birlik ve beraberliğinden, sadaka ve infakın serinliğinden nasibimizi aldık. Kur’an tilavetiyle ruhlarımızı besledik. Mukabelelerle on dört asır öncesine giderken okuduk, düşündük, ibret ve istikamet edindik. Ramazan sayesinde az ile yetinmenin ve paylaşmanın değerini bir daha kavradık. Nihayet ömür yolculuğumuzun en kıymetli duraklarından biri olan bayrama kavuştuk." şeklinde konuştu.

Müftü Yalçınkaya, vaaznın devamında, Ramazan ayının mekteb özelliğine işaret ederek, "Ramazan mektebinde kazandığımız güzel hasletleri hayatımız boyunca koruyalım. Biliyoruz ki Allah’a kulluk görevimiz Ramazan ayıyla sınırlı değildir. Teravihlerden sonra da camilerimiz beş vakit dolmalı, iftarlardan sonra da muhtaçların sofrası donatılmalı, orucun zindeliği, sadakanın cömertliği bir yıla yayılmalıdır. Nitekim Yüce Allah, Kur’an-ı Kerim’de “Sana ölüm gelinceye kadar Rabbine kulluk et.” buyurarak ömrümüzün her anını kulluk şuuruyla geçirmeye bizleri davet etmektedir. Rabbimizin bu emrine uyarak, bu ilahi davete icabet ederek, Ramazan’ın huzur, bereket ve samimiyetini ömrümüzün her anına taşıyalım. Ramazan günleri bitmiş olsa da Ramazan bereketi ve Ramazan samimiyeti ömrümüzden eksik olmasın." dedi.

Vali Hulusi Şahin, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya ve protokol üyeleri, Akdeniz Üniversitesi Camii'nde kılınan bayram namazının ardından Antalyalılarla bayramlaştı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret 
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı