Antalya’da Müftü Yalçınkaya, Kaş’ta Zümra Topaloğlu’nun...

Antalya'da Müftü Yalçınkaya, Kaş'ta Zümra Topaloğlu'nun Hafızlık Sevincine Ortak Oldu.

müftü yalçınkaya, kaş'ta zümra topaloğlu'nun hafızlık sevincine ortak oldu.

26 Şubat 2024 - 09:25

Müftü Yalçınkaya, Kaş'ta Zümra Topaloğlu'nun Hafızlık sevincine ortak oldu.

İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, programları kapsamda gittiği Kaş ilçesinde Mehmet Gözalıcı Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu'nda Hafızlık eğitimini tamamlayan Kaş İlçe Müftüsü Turgut Topaloğlu'nun kızı Zümra Topaloğlu'nun Hafızlık mezuniyet programına katıldı.

Programda konuşan İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, "Cenab-ı Hakk'ın her harfini koruduğu Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'in zihni ve kalbi taşıyıcısı ve hafızı olmak, erişilmeye layık en şerefli unvanların başında gelir. Sizlere, ailenize ve sizi yetiştiren hocalarınıza yürekten teşekkür ediyorum. Kursumuzun ilk hafızlarından olan kardeşimizi, hafız kızımızın babası Kaş Müftümüz Turgut Topaloğlu'nu ve ailesini tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Programda duyguları ifade eden Kaş İlçe Müftüsü Turgut Topaloğlu ise "Cenab-ı Allah bizlere bugün gururların en güzelini yaşattı, evladım Zümra'nın hafız olduğunu gösterdiği gibi, şuan kurslarımızda eğitim gören 60'a yakın hafız adayı yavrularımızın hafızlık merasimlerini yapmayı da inşallah rabbim bizlere gösterir. Müftülük olarak atıl durumda bulunan kurslarımızı hizmet verme noktasına getirdik elhamdülillah. Öyle ki Antalya genelinde hem erkek, hem de kız hafızlık kursu eğitimi veren bir kaç ilçeden birisi olma gururunu da yaşıyoruz. Kurslarımızın ayakta kalması noktasında özveriyle çalışan din görevlilerimiz ve hayırseverlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Davetimize icabet eden ve desteğini her daim hissettiğimiz başta il Müftümüz Nazif Fethi Yalçınkaya hocama, ilçe müftülerimize ve kıymetli misafirlerimize teşekkür ediyorum, kurs görevlilerimize ve hocalarımıza özverili çalışmaları nedeniyle ayrıca teşekkür ediyorum." dedi.

Programda öğrenciler tarafından okunan Kur'an tilaveti ve seslendirilen şiir ve naat-ı şerifler misafirler tarafından ilgiyle dinlendi.

Hafız Zümra Topaloğlu'nun annesinin Zümra'ya hitaben yazdığı mektubun okunması sırasında duygu dolu anlar yaşandı.

Program, İl Müftüsü Yalçınkaya’nın Hafız Zümra'ya ödül ve çiçek takdiminin ardından yemek ikramı, pasta kesimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Düzenlenen programa İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Kaş İlçe Müftüsü Turgut Topaloğlu, Kaş Belediye Başkan Yardımcısı Salih Usta, Demre Müftüsü Kemal Akpınar, din görevlileri, kurs yönetici ve öğreticileri, öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri