Nevşehirli Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı

nevşehirli hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

23 Temmuz 2019 - 18:36

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından “Hacı Adaylarını Uğurlama Programı” düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığının 2019 Yılı Hac Organizesinde, hac farizasını yerine getirmek üzere ilimizden kutsal topraklara giden 166 hacı adayı, 1 Kafile Başkanı, 4 Din görevlisi ve 1 Bayan İrşat Görevlisinden müteşekkil toplam 172 kişilik Nevşehir 1. Kafile, İl Müftülüğü önünde saat:19.30’da düzenlenen program sonrası Nevşehir Kapadokya Hava Limanına uğurlandı.

Törene; Vali İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Çat Belediye Başkanı İbrahim Ertürk, İl Müftüsü Yakup Öztürk, müftülük personeli, hacı adayları ve yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Merkez Alibey Camii Müezzin Kayyımı Mustafa Kaymaz’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Nevşehir İl Müftülüğü Tasavvuf Musiki Korosu tarafından söylenen ilahilerle devam etti.

Programda açılış konuşması yapan İl Müftüsü Yakup Öztürk hacı adaylarına yolculuk hakkında bilgiler verdi. Hacı adaylarından Murat Arı ise kutsal topraklara gidiyor olmanın sevinciyle duygu ve düşüncelerini paylaştı. AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’ün ve Vali İlhami Aktaş’ın konuşması ile  proğram devam etti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, hacı adaylarını bu kutsal vazifeye gidecek olmalarından dolayı tebrik ederek hac ibadetinin içinde meşakkat  bulunduğunu bundan dolayı bu ibadet esnasında sabrın öneminin daha da belirgin hale geldiğini  ifade ederek bütün hacı adaylarına, ibadetlerini sağlık ve sıhhat içinde yapıp sağ salim evlerine dönmeleri temennisinde bulundu.

Vali İlhami Aktaş; Hacı adaylarına, kutsal topraklara yapacakları bu ulvi yolculuğun önemini hatırlatarak “Rabbimiz, sizlere nasip ettiği bu kutsal vazifeyi inşallah bizlere de nasip eder” dedi ve bütün hacı adaylarına, ibadetlerini sağlık ve sıhhat içinde yapıp, sağ salim evlerine dönmeleri temennisinde bulundu. Hacı adaylarından vatanımızın, milletimizin birlik ve beraberliği için kutsal beldelerde dua etmelerini istedi.

İl Müftüsü Yakup Öztürk, yapmış olduğu duada;

“Bizleri yoktan var eden, varlığından haberdar eden, bizlere sağlık, sıhhat, afiyet, mal mülk veren ve hac ibadetini yapma imkan ve fırsatını bahşeden yüce Rabbim; bu nimetlerinden, bu ihsanından dolayı sana hamd ediyoruz, şükrediyoruz. Hamdimizi ve şükrümüzü kabul eyle.

Ya Rab! Şu mübarek günde İslam’ın beş temel esasından biri olan hac ibadetini yapmak üzere yola koyulan hacı kardeşlerimizi uğurlama merasimini bir kez daha nasip eyledin hamd ediyoruz, şükrediyoruz. Hamdımızı ve şükrümüzü kabul eyle. Bu merasimi hayırlı uğurlu ve mübarek eyle. Başka bir gaye için değil, sadece senin rızan için, senin emrin olduğu için, senin yüce kitabın Kuran da “Kimin gücü yeterse sağlığı sıhhati yerinde, mali durumu ve imkanı olursa üzerinde hakkım olsun, gelsin Kabe-i Muazzama’ yı tavaf etsin” diye emrettiğin,için bu kardeşlerimiz senin emrine uyarak bu yolculuğa çıkıyorlar. Ya Rab! Bu ibadetlerini ve yapacakları haccı kabul eyle, makbul ve mebrur olarak rızana uygun eyle, bu kardeşlerimiz mallarını mülklerini, yurtlarını, yavrularını, çoluk çocuklarını sadece ve sadece senin için terk ediyorlar, yolculuklarını mübarek eyle, rızana nail eyle.

Ya Rab! Duamıza amin diyen şu kardeşlerimiz arasında bir gün olur da ben de gidebilir miyim? diyen kim varsa onlara ve cümlemize en kısa zamanda bu mübarek yolculuğa gitmeyi, bu mübarek ibadeti yapmayı, bu neşeyi tatmayı ve bu heyecanı yaşamayı nasip eyle. Bu cennet vatanımızı bizlere canları ve kanları uğruna emanet eden şehitlerimizin ruhlarını şad eyle, mekanlarını cennet eyle,” dedi.

Duanın ardından, hacı adayları yakınlarıyla sevinç gözyaşları içerisinde vedalaşarak, Nevşehir Kapadokya Hava Limanına uğurlandı.

Nevşehir Kapadokya Hava Limanı’ndan Medine’ye gidecek olan hacı adayları, hac farizasını yerine getirdikten sonra, 02.09.2019 tarihinde Türkiye’ye dönüş yapacaklar.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret