Rize’de Berat Gecesi Dualarla Idrak Edildi

Rize'de Berat Gecesi Dualarla Idrak Edildi

berat gecesi dualarla idrak edildi

26 Şubat 2024 - 18:55

“Günahlardan arınma, ilahi af ve rahmete nail olma” vesilesi kabul edilen Ramazan ayının habercisi Berat Gecesi, ülke genelinde olduğu gibi ilimiz ve ilçelerinde de dualarla idrak edildi.

Ellerin semaya açıldığı kutlu gecede namazlar kılındı, tespihler çekildi, dualar edildi.

Berat Gecesi münasebetiyle Rize Merkez Dalyan Camii’nde program düzenledi. Programda din görevlilerimizce Kur’an-ı Kerim ve mevlidi şerif okundu, tekbir, salavât ve ilahiler seslendirilerek dualar edildi.

İl Müftümüz Naci Çakmakçı, Berat Gecesi’nin fazileti ve önemine değindiği programda, günahlardan arınmak ve sıkıntılardan kurtulmak için gecenin bir fırsat olduğunu hatırlatarak bu gece tövbe istiğfar getirilmesi ve bol bol dua edilmesi tavsiyesinde bulundu.

Müftü Çakmakçı, “Mescid-i Aksa’yı, Kudüs’ü, Gazze’yi ve oranın sakinlerini işgal ve zulümden kurtarmanın yolu Müslümanların birlik, beraberliğinden, kardeşliğinden ve dayanışmasından geçmektedir.” ifadesini kullanarak kardeşliğin önemine değindi.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri