Rize’de çanakkale şehitleri Kur’an-ı Kerim Ve Dualarla...

Rize’de çanakkale şehitleri Kur’an-ı Kerim Ve Dualarla Anıldı

rize’de çanakkale şehitleri kur’an-ı kerim ve dualarla anıldı

18 Mart 2024 - 18:55

Rize’de “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü"nün 109'uncu yıl dönümü dolayısıyla mevlit programı düzenlendi.

Rize Merkez Portakallık Mahallesi Merkez Camii’nde düzenlenen mevlit programında din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okunarak salavatlar getirildi, Çanakkale şehitleri ve tüm şehitler için dua edildi. İl Müftüsü Naci Çakmakçı burada gerçekleştirdiği sohbette şehitliğin önemine değinerek “Vatan için canından cananından vaz geçen şehitlerimize minnet borçluyuz.” ifadelerini kullandı.

Mevlit programı sonrası aynı mahallede metfun bulunan ve 18 Mart 1995 yılında Tunceli Ovacık mevkiinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Er Bülent Besler’in kabri başında Kur’an-ı Kerim okundu ve İl Müftüsü Naci Çakmakçı tarafından dua edildi.

Programda Vali Baydaş tarafından şehidin abisine Kur’an-ı Kerim hediye edildi ve şehidin kabrine güller bırakıldı.

Program sonrası vatandaşa Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından lokum ikramında bulunuldu.

Programa Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı Jan.Alb.Ali Güngör, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri