Sakarya’de 2019 Hac Kesin Kayıtları

02 Ocak 2019 - 19:01

SAKARYA MÜFTÜLÜĞÜ

2019 YILI HAC KESİN KAYITLARI

1- KESİN KAYIT TARİHLERİ: 02 Ocak 2019 Çarşamba günü saat 14:00 itibariyle sistem açılacak ve 11 Ocak 2019 Cuma günü sona erecek.

2- KESİN KAYIT YAPTIRABİLİR BELGESİ: Kesin kayıt hakkı elde eden vatandaşlarımız Müftülüklerden veya www.hac.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaralarını girdikten ve güvenlik aşamalarını geçtikten sonra cep telefonlarına gönderilen SMS şifresini gireceklerdir. Daha sonra “Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu” veya “Acenta Organizasyonunu” tercih ederek “2019 Yılı Hac Organizasyonuna Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgesini alacaklardır. (Cep telefonlarına mesaj gelmeyenlerin veya cep telefon numaraları değişenlerin Müftülüklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir.)

3- HAC KONAKLAMA ÜCRETLERİ: Tercih edilen hac konaklama türüne ait hac ücretinin tamamını kesin kayıt esnasında yatırabileceği gibi, %50’sini 11 Ocak 2019; kalan %50’sini de 22 Şubat 2019 tarihine kadar T.C. kimlik numarası ve cep telefonu bilgisi ile Albaraka Katılım Bankası, Halk Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım bankalarından birine yatırabilecektir.

ODA TERCİHLİ: 2 Kişilik oda:20.680 SAR, 3 Kişilik oda:17.695 SAR, 4 Kişilik oda:15.480 SAR

OTEL TERCİHLİ: 21.810 SAR’dan başlayıp, 41.850 SAR’a kadar 5 farklı konaklama türünde 10 değişik konaklama imkânı mevcuttur.

4- PASAPORT: Kayıt yaptıracakların pasaportlarının en az 10 Şubat 2020 tarihine kadar geçerlilik süresi olması gerekmektedir. Geçerlilik tarihi 10 Şubat 2020’den önce biten pasaportlar işleme konulmayacaktır. İlk defa pasaport çıkaracakların, pasaport müracaatlarını 11.02.2019 tarihinden sonra yapmaları gerekmektedir.

5- GENEL AÇIKLAMALAR:

a- Diyanet veya Acentaya “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgesi olmayan hiç bir vatandaşın hac kaydı yapılmayacaktır.

b- Kesin kayıt hakkı elde edildikten sonra kayıt yaptırmayarak, bu haklarını gelecek yıllara devretmek isteyenlere bu imkân tanınmayacaktır.

c- Kesin kayıt hakkı elde eden vatandaşlarımızdan; kayıtlarını yaptırdıktan sonra sağlık durumu ve yaşlılık sebebiyle hacca gidemeyeceği heyet raporu ile tespit edilenler; noterden vekalet vermek suretiyle 65 yaşından küçük olan birini yerlerine vekaleten gönderebilirler.

d- Kayıt sırası geldiği halde herhangi bir sebeple kesin kaydını yaptırmayanlar ile kesin kayıt süresini geçirenlere bir daha kayıt hakkı verilmeyecektir.

Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü Cami Cemaaati Adına Gazze'ye Gönderilmek üzere Nakdi Yardımları, Tdv Vakfı Muş şubesi Başkanı Ibrahim Halil Demir'e Teslim Etti.
Kumluca Köyü Cami Imam Hatibi Mehmet Ihsan Tang, Kumluca Köyü...