Sakarya’de Müftü Aşık Kardeş şehir Buluşmaları Kapsamında...

Sakarya'de Müftü Aşık Kardeş şehir Buluşmaları Kapsamında Eskişehir Ve Bilecik’te

müftü aşık kardeş şehir buluşmaları kapsamında eskişehir ve bilecik’te

04 Nisan 2024 - 19:00

Müftü Aşık Kardeş Şehir Buluşmaları kapsamında Eskişehir ve Bilecik’te

Diyanet İşleri Başkanlığının 2024 yılı Ramazan ayı, vaaz ve irşat faaliyetlerine ivme kazandırmak, komşu ve kardeş şehir il müftülükleri arasında iletişimi artırmak ve hizmet birliğini sağlamak maksadıyla "Kardeş Şehir" müftüleri programı düzenlendi.

İki gün devam eden programın ilk günü Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gevrek’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Müftü Gevrek’in misafirleri olan Kardeş Şehir müftüleri, vatandaşların yoğunluk gösterdikleri farklı camilerde cami cemaati ile bir araya geldi.

Bu kapsamında Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık Eskişehir Çarşı Cami’nde yatsı namazından önce cemaate vaaz etti.

Namazdan sonra Diyanet Akademisine bağlı Dini İhtisas Merkezi müdürü Mehmet Keleş’i ziyaret etti.

Programın ikinci gününde ise Bilecik Müftüsü Ali Erhun’un ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Müftü Erhun misafirlerine tarihi Şeyh Edebali Türbesini ve Osmanlı Tarihi Şeridini gezdirerek bilgi verdi.

Program dahilinde yatsı namazından önce Müftü Aşık tarihi Şerifpaşa Cami’nde cemaate vaaz etti.

Teravih namazının ardından Bilecik Diyanet Gençlik Merkezinde toplanan il müftüleri, Ramazan ayının önemi ve programların değerlendirilmesi üzerine sohbet ettiler.

Programın sonunda ev sahibi müftüler “Kardeş Şehir” müftülerine katılımından dolayı teşekkür etti.

Tekirdağ Milletvekilinden Il Müftüsüne Ziyaret
Nisan Ayı Mersin Edep Toplantısı Yapıldı