Samsun’da Il Müftümüz Seyfullah çakır’ın Regaip Kandili...

Samsun'da Il Müftümüz Seyfullah çakır'ın Regaip Kandili Mesajı

il müftümüz seyfullah çakır'ın regaip kandili mesajı

03 Şubat 2022 - 19:05

iL MÜFTÜMÜZ SEYFULLAH ÇAKIR'IN REGAİP KANDİLİ MESAJI

İslam âlemi olarak, “üç aylar” diye isimlendirdiğimiz rahmet, bereket ve mağfiret iklimine girmiş bulunuyoruz. Bu gece, manevi iklime girişimizin habercisi olan Regâib Kandilini idrak edeceğiz.

Sevgili Peygamberimiz(s.a.s.) Recep ayı girdiğinde; “Allah’ım, Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a kavuştur” şeklinde dua etmiş ve bu kutlu zamanların önemine dikkat çekmiştir.

Müminler için elbette bütün zamanlar kıymetlidir ve Allah’ın rızasını kazanmak gayesiyle kulluk şuuru içerisinde yaşanması gerekir. Bununla beraber mübarek gün ve geceler, yaratılış gayemizi idrak ederek yaratan ve yaratılanlarla münasebetlerimizi ve yaşadığımız hayatı muhasebe etmemiz için çok kıymetli fırsatlardır.

Regâib, “kendisine rağbet edilen, arzulanan, talep edilen şey” demektir. Yüce Rabbimizin rahmetinin, mağfiretinin ve nimetlerinin diğer zamanlardan daha çok tecelli etmesi, samimi kalple Allah’a yönelenlerin affedilmelerinin ümit edilmesi ve müminlerce gönülden arzulanması sebebiyle bu geceye “Regâib” denilmiştir.

Müslümanlar olarak her yıl, içtenlikle yaptığımız dualar ve samimi tövbelerle ihya ederek huzur bulduğumuz Regâib gecesi, tüm rağbetimizi Rabb'imize yönelterek af ve mağfiret arzusuyla gönüllerimizi onun merhametine açtığımız, bilerek ya da bilmeyerek işlemiş olduğumuz hata ve günahlarımızdan samimi bir şekilde tövbe ettiğimiz zamandır. İbadet, dua ve niyazlarla Rabb'imizin rızasını kazanmaya çalışmak için en kıymetli zamanlardandır.

Dolayısıyla bu zamanları vesile kılarak yapmamız gereken, tüm imkanlarımızı nefsimizin hidayeti, ailemizin saadeti, milletimizin izzeti ve Müslümanların vahdeti için çalışmaya hasrederek daha güzel bir dünyanın inşası için gayret etmektir. Rabbimize kulluğumuzun ve kullarıyla kardeşliğimizin temeline ihlas ve samimiyeti yerleştirmektir. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve bütün İslam aleminin Regaib gecesini tebrik eder, bu mübarek gecenin ve üç ayların şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini; Müslümanların birlik ve dirliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ederim.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Burdur'da "baba Okulu" Projesi
Burdur'da "baba Okulu" Projesi
Uganda Uyruklu Rechel ığdır'da Müslüman Oldu
Uganda Uyruklu Rechel ığdır'da Müslüman Oldu