Sinop’ta Il Müftüsü Düzgüney “geçmişten Günümüze...

Sinop'ta Il Müftüsü Düzgüney “geçmişten Günümüze Peygamber Sevgimiz” Konulu Konferansa Katıldı

il müftüsü düzgüney “geçmişten günümüze peygamber sevgimiz” konulu konferansa katıldı

03 Ekim 2023 - 00:05

Ayancık İlçe Müftülüğü Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle “Geçmişten Günümüze Peygamber Sevgimiz” konulu konferans düzenledi.

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in konuşmacı olarak katıldığı konferansın açılış konuşmasında katılımcılara "Hoş geldiniz" diyen İl Müftüsü Mustafa Düzgüney sözlerine şöyle devam etti. “Hz. Muhammed’in (s.a.s.) yolunda iman ve istikamet üzere yürümek, onun yaşantısını örnek almak, sünnetini hayata tatbik etmek en büyük idealimizdir. İslam’la müşerref olduğu günden beri Peygamber sevgisi, aziz milletimizin karakteri haline gelmiştir. Mevlid-i Nebi’nin ülkemizde böylesine büyük bir heyecan ve coşkuyla idrak edilmesi, milletimizin kalbinde kök salan bu sevginin en güçlü işaretidir. Bu öyle büyük bir sevgidir ki milletimiz askerine bile Mehmetçik diyerek onun ismini vermiştir. Gözbebeğimiz olan ordumuzun Peygamber Ocağı olmasının sebebi de işte bu hiç eksilmeyen sevgidir. Geçmişten bugüne kalplerimiz daima onun sevgisiyle çarpar. Dillerimiz onun naatını okur, gözlerimiz onun aşkıyla yaşarır. Gönüllerimiz onun muhabbetiyle dolup taşar. Yüreklerimiz onun aşkıyla tutuşur, onun özlemiyle yanar, onun muhabbetiyle ferahlar. Ona olan muhabbetimiz, öylesine büyüktür ki onu seven herkesi kuşatır. Dünyanın neresinde olursa olsun kalbinde Allah ve Peygamber sevgisi taşıyan herkesi kardeş bilir, kendimizden bir parça olarak görürüz.” dedi.

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in konferansını sunmasının akabinde İl Müftüsü Düzgüney tarafından hediye takdim edildi. Ardından Prof. Dr. Şimşirgil ile birlikte Ayancık İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen kitap fuarını gezerek kitapları incelediler.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Zonguldak'ta Miniklerin Sağlık Tesisi Ziyareti
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.
Niğde'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı.