şırnak’ta Peygamber Sevgisi

şırnak’ta peygamber sevgisi

16 Kasım 2019 - 00:26

Müftülüğümüz tarafından Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Salonunda ‘Hz. Peygamber ve Aile’ konulu Konferans  yapıldı.

Programa Vali Yardımcısı Fatih İzmir, İl Müftümüz Ramazan Tolan, Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Güneş, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahattin Keleş, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Temsilcileri ve halkın büyük bir kesimi katılım sağladı.

Program Cizre Toki Camii İmam Hatibi Mehmet Şirin Kızılkaya’nın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan İl Müftümüz Ramazan Tolan şunları kaydetti;

“Başkanlığımız bu sene Mevlid-i Nebi Haftasının temasını konunun önemine binaen ‘Hz. Peygamber ve Aile’ olarak belirlemiştir. Allah’u Teala kainatı yaratmıştır, kainatın temelide ‘Aile’ dir. Ailede huzur varsa tüm dünyada huzur vardır ama ailede huzur yoksa insanlığın da huzuru olmaz. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu konuyu seçerken işte buna dikkat etmiştir. Aile kutsal bir kurumdur. Günümüzde aileye karşı büyük taarruzlar yapılmakta, ailelere karşı büyük tehlikeler olmaktadır. Çünkü biz dinimizi ailede öğreniyoruz, çocuklarımızı ailede eğitiyoruz, örfü, adeti çocuk ailede öğreniyor. Bu nedenle aile bozulursa hem gençlik hem de yeni nesil dağılır gider. Ailemize medya saldırısı var, uyuşturucu, bağımlılık saldırısı var, şiddet var. Şırnak Ülkemizde boşanmaların en az olduğu iller içerisinde 2. sırada bulunmaktadır. Allah’u Teala ailemizi, yuvamızı; kendi muhabbetini, Resulullah (S.A.V)’in aşkı ve birbirimize olan sevgiyle ve huzurla doldursun.”

Programda konuşan Vali Yardımcımız Fatih İzmir “Hz. Peygamber ve Aile” konusunun önemine şu sözlerle değindi;

“Küçük bir çocuğun serçesi ölüyor onu çok üzgün şekilde gören Peygamber Efendimiz (S.A.V) çocuğa neden üzgün olduğunu sorar ve çocuk serçesinin öldüğünü söyler. Peygamber Efendimiz bunu duyunca çocuğu teselli ediyor, işte biz böyle bir Peygamberin ümmetiyiz.” diyerek programa katılanlara teşekkür etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahattin Keleş ise Konferansında;

“Konu Allah Resulü olunca elbette ki gönüller onu çok seviyor. Alemlere rahmet olarak gönderilen bir Peygamberin Ümmetiyiz. O’nun Hayatını örnek alacağız, Kuran-ı Kerim’de; Allah’ın Resulünde sizin için güzel örnekler vardır diye buyurulmuştur. Biz bugün Allah Resulünün aile reisliğinin üzerinde duracağız, nasıl bir eşti? Eşlerine nasıl davranıyordu? Biz bunları öğrenip kendi hayatımıza tatbik edeceğiz. O (S.A.V) çok sabırlı idi, empati yapardı, hoşgörülü idi, işlerini istişare ile yapardı. Kızı Fatıma geldiğinde ayağa kalkar, onu kendi yerine oturtur, öper, ona sarılırdı. Bizlerde Peygamber Efendimizin bu güzel örnekliğini hayatımıza tatbik etmeliyiz.” dedi.

Program, Müftülüğümüz İlahi Gurubu ve Hacı Mehmet Emin Acar Kız Kur’an Kursu öğrecilerinin söylediği İlahiler ve Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle yapılan Ortaokullar arası Kompozisyon Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri
Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri