Sivas’ta Merkez Cami 4-6 Yaş Kur’an Kursu Dualarla Açıldı

Sivas'ta Merkez Cami 4-6 Yaş Kur’an Kursu Dualarla Açıldı

merkez cami 4-6 yaş kur’an kursu dualarla açıldı

02 Temmuz 2022 - 00:10

Ulaş Merkez Cami bünyesine yapılan 4-6 yaş Kur’an kursu İl Müftüsü Remzi Pehlivan ve ilçe protokolünün katılımıyla açıldı.

Kur'an kursu açılışı öncesi ilçede bir takım ziyaretler gerçekleştiren Müftü Pehlivan, ilk olarak Kaymakam Selçuk Baş ve Belediye Başkanı Turan İlbey'e nezaket ziyaretinde bulundu. Akabinde İlçe Müftülüğünü ziyaret eden İl Müftüsü Pehlivan, İlçe Müftüsü İzzet Kendir'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra Ulaş Merkez Caminde Cuma vaazı veren İl Müftüsü Pehlivan, Cuma namazı sonrası yeni dönemde eğitime başlayacak olan Merkez Cami 4-6 yaş Kur'an kursu açılış programına katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını yapan Kaymakam Selçuk Baş,4-6 yaş Kur’an kurslarının önemine değinerek, "Kur'an kurslarında din görevlileri tarafından yavrularımıza; hoşgörülü olmayı, adaleti, sevgiyi, merhameti, vatan ve millet sevgisini öğretiyorlar. Geleceğimizi teşkil edecek gençlerimizin küçük yaşlarda bu şekilde eğitim almaları için 4-6 yaş Kur'an kurslarını önemsiyoruz."dedi.

Merkez Cami 4-6 yaş Kur'an kursunun yapılmasında emeği geçen hayırsever ilçe halkına teşekkür ederek sözlerine başlayan Müftü Pehlivan ise, "Gelecek için insan yetiştirmek diğer yapılan işlerden daha üstündür. Ahlak, dürüstlük ve edep üzerine yetişen her genç, Allah'ın izniyle yaptığı her işte başarı sağlayacaktır. Vatanına ve milletine bağlı ahlaklı gençlerin yetişmesi noktasında çalışmalı, yavrularımıza; dinimizin değerlerinin insan hayatına anlam kazandıran olgulardan biri olduğunu fark ettirmeliyiz.” diye konuştu

İlçe Belediye Başkanı İlbey ise kursun yapımında emeği geçen hayırsever vatandaşlara teşekkür ederek, kursun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ulaş İlçe Müftüsü İzzet Kendir'in duasının ardından Merkez Cami 4-6 Yaş Kur’an kursu kurdele kesimiyle açılışı gerçekleştirildi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı