Tekirdağ’da Aydoğdu Mahallesinde Sabah Namazı Buluşması

Tekirdağ'da Aydoğdu Mahallesinde Sabah Namazı Buluşması

aydoğdu mahallesinde sabah namazı buluşması

03 Mayıs 2023 - 00:30

“Sabah Namazı Buluşması” etkinliği kapsamında Tekirdağ’da Hacı Sabri Camii’nde sabah namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Kıyamete kadar bilim geliştikçe Kur’an-ı Kerim’i yeni yeni anlayacakları o ayetlerle karşılaşacaklar.” Dedi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “İl Buluşmaları” kapsamında geldiği Tekirdağ’da, İl Müftülüğü tarafından Hacı Sabri Camii’nde düzenlenen “Sabah Namazı Buluşması” etkinliğine katılarak sabah namazını kıldırdı.

Başkan Erbaş, namazın ardından yaptığı konuşmada, ibadetlerin kulluğun ifadesi olduğunu belirterek, insanların ibadetlerle kendisini ve nefsini eğitmesi gerektiğini söyledi.

Yasin Suresi’ndeki “Güneş kendisi için tayin edilmiş, belirli bir yörüngeye doğru hareket etmektedir.” ayet-i kerimesine ilişkin Başkan Erbaş, 1400 yıl önce bu ayet-i kerime indiğinde bilim, güneşin bir yörüngede gittiğini bilmediğine işaret ederek, “Kıyamete kadar bilim geliştikçe Kur’an-ı Kerim’i yeni yeni anlayacakları o ayetlerle karşılaşacaklar. Kur’an öyle bir mucize.” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, konuşmasının ardından vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için Başvurular Başladı
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için...
Diyarbakir'da Il Müftüsü Celal Büyük, Bayram Namazını Ulu Camiinde Kılarak Cemaatle Bir Araya Geldi.
Diyarbakir'da Il Müftüsü Celal Büyük, Bayram Namazını Ulu...