Tunceli’de Sırat-ı MüstakÎmden Ayrılmayın

Tunceli'de Sırat-ı MüstakÎmden Ayrılmayın

sırat-ı müstakÎmden ayrılmayın

06 Aralık 2020 - 00:45

Tunceli İl Müftümüz Şevket DİLMAÇ, Tunceli kanaat önderi Sarısaltık Ailesi Piri Dede Ahmet YURT'u Hozat'taki evinde ziyaret etti.

Ziyarette Pertek İlçe Müftüsü ve Hozat İlçe Müftü Vekili Yunus BOLLUK, Tunceli Cemevi Başkanı Dede Ali Ekber YURT ve Paşa Camii İmam Hatibi Halil İbrahim BAYSAN da hazır bulundu.

Ziyaretten memnun kalan Dede Ahmet YURT, ziyarete gelen heyete; sizi menzile ulaştıracak olan sırat-ı müstakim Yüce Allah'ın Hz. Muhammed vasıtasıyla tüm insanlığa indirdiği Kur'an'dır. O halde Sırat-ı Müstakimden ayrılmayın ki, murada eresiniz, dedi. Bugün olduğu gibi geçmişte de Müslümanları Alevi-Sünni şucu bucu diye ayırdılar. Aslında hepimiz Sırat-ı Müstakim de yürüyen kardeşleriz. Birimizin diğerinden farkı yoktur, dedi.
İl Müftümüz Şevket DİLMAÇ da; Cenab-ı Mevla bizi Sırat-ı Müstakimden ayırmasın, birliğimizi ve dirliğimizi daim eylesin, dedi.

Pertek Müftüsü Yunus BOLLUK'un okuduğu Aşr-ı şeriften sonra yapılan dua ve temennilerle gelen heyet ayrıldı.

Ankara'da 2024 Yılı Hac Organizasyonunda Görevli Personel Semineri
Diyarbakir'da Uygulamalı Hac Eğitim Semineri